Menu wordless for tonight. Roti bakar keju dengan telur cair separuh masak. Sesuai makan time supper, minum petang dan breakfast.
Roti bakar keju telur cair separuh masak. |
Hanya perlukan roti, telur, cheddar cheese dan serbuk lada hitam. Untuk buat telur separuh masak pula, didihkan air, buat pusaran ditengahnya dan pecahkan telur didalam air didih tu.
Memang syok makan roti bakar dan keju cicah telur cair :)~ |
Tak perlu nak makan dengan sos cili dan mayo bagai. Telur kuning cair dan cheese tu dah memberi rasa yang sangat sedap pada roti bakar ;)
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
Wah memariknya cara nak buat telur separuh masak jadi mcm tu. Metod ni x pernah cuba.
ReplyDeleteNanti try jadi ke tak.
nanti cuba kay sue ... sure jadi punya, senang :)
Deletepergh.. meleleh..
ReplyDeletemeleleh kan :)
DeleteEh eh eh... ni lagi satu entri dengki... hahaha...
ReplyDeleteNak jugakkkkk....
Ala2 benjo gitu kan
macam benjo dengan telur cair gitu, tapi cara makan cicah-cicah ajer :)
Deleteboleh buat sarapan ke ofis ni. hehehe
ReplyDeletebetul tu, senang sangat nak disediakan :)
Deletedh try buat tp kan guna cheddar cheese. hehee
Deletesamalah kita guna cheddar cheese, tapi yang slice ... ke nina guna cheddar cheese yang nak kena sagat tu? kalau guna yang tu memang syok habis lah, cair meleleg gitew :)
Deletemcm roti titap
ReplyDeleteituhari tengok roti titap kat TV, betul lah macam sama, cuma keju digantikan dengan kaya :)
Delete