Friday, November 15

Mana Nak Cari Biskut Sponge/ Lady Fingers Yang Halal

Salam ...

Teringin nak makan tiramisu orginal punya. Ahad ni plan nak buat Tiramisu. Kalau boleh nak guna biskut sponge fingers / lady fingers. Selama ni guna sponge cake je, tak ori la rasanya. Lagipun kalau terkana sponge cake yang kurang sedap, Tiramisu kita akan jadi kurang sedap jugak :(

BW ada pergi satu bakeri ni, ternampak la biskut lady fingers ni, product dari Italy. Tapi bila belek-belek tade pulak cop Halal kat packaging dia.


Bila tanya kat staff dia, macam tak confident je dia nak jawab halal ke tak. Tapi bila google, ramai pula yang guna lady fingers brand ni yer.

Ada sesiapa tahu tak status halal biskut ni? Walaupun teringin sangat tapi was-was juga la nak beli :)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

4 comments:

  1. erm,, saya guna bonomi ni BW.. x perasan la pulak brand lain.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, bau dah la wangi, macam sedap ... teringin nak beli juga, tapi was-was :p

      Delete
  2. Tak tau. Tak pernah guna langsung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah. BW pun disebabkan was-was tak pernah guna juga. tp resepi ori tiramisu kena guna lady fingers tau. so, setiap kali BW buat tiramisu tak pernahnya ori :p

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...