Tuesday, November 18

Tutorial Cara Buang Verification Code Pada Ruangan Komen

Selamat Tengahhari ....

Selamat menjamu selera. Korang dah lunch? Kalau dah kenyang perut senang hati kan. Meh sini nak bagi tutorial mudah sikit ;) Tutorial cara nak buang verification code bila komen entri.

Tutorial ni untuk blogger baru. Sebab bila kita create blog, automatik akan keluar verification code ni kalau komen kat blog baru. Verification code akan buat blogger lain malas nak komen kat blog kita. So, better buang la code ni, suapaya senang semua orang nak komen kat blog kita :)

Klik pada gambar untuk paparan lebih jelas.

1. Open Blogger Template macam gambar diatas.
2. Klik pada link "Settings"
3. Klik "Posts and Comments"
4. Pada "Show word verification?" Pilih "No"
5. Klik button "Save Settings"

Mudah kah? Selamat Mencuba!

Klik Sini untuk Tutorial Masukkan Widget Popular Posts. Klik Sini untuk banyak lagi Tutorial Mudah untuk beginner blogger.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

18 comments:

  1. kan...kalau line kurang,kod ni akan buat komen aje pun susah nak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... certain tempat ada yg lain internet slow, bila nak komen ade verification code, leceh la :)

      Delete
  2. kdg2 word verification pjg sgt menyusahkn org jg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... terus cancel nak komen... kan ke rugi tu, baru je nak dapat komen :)

      Delete
  3. terima kasih...mungkin ramai blogger baru yang tidak tahu hal ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. tu la sebab auto kan. bila kita create terus ada verification code ni tu yg tak perasan :)

      Delete
  4. Tq tegur.. Mmg x perasan klu xde yg tegur. Tq sekali lgi.. Sy dh buang verification.. Huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. bila tade verification code tu baru senang org lain nak komen kan :)

      Delete
  5. terima kasih bw...bw mmg tak kedekut ilmu...x sombong pada blogger baru..sila bagi tunjuk ajar yer..murah rzeki bw..

    bw sila cek balik blog yan..masih ada lagi tak verification

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. ok. sat lagi terjah blog yan yer :)

      Delete
  6. Terima kasih diatas perkongsian ini..memang sangat membantu saya sebagai newbey dlm blogger ni..... kalau free bleh singgah kat blog saya...hehehe... http://arenep93.blogspot.com/

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...