Wednesday, February 11

Tempat Menarik di Kuala Selangor : Pantai Remis

Salam ...

Kalau korang nak berhujung minggu atau berkelah, boleh la ke Pantai Remis, Kuala Selangor. Tak jauh pun dari KL, sejam dua aje. Tapi Pantai Remis ni tak sesuai la kalau nak main pasair, sebab pasirnya penuh dengan kulit siput.

 Tenang aje, pemandangan Pantai Remis di waktu pagi.

Siap pasang khemah, senang nak bagi si baby merangkak-rangkak :)

Si kakak berdua ni main kutip kulit siput. Banyak kulit kerang dan kulit kepah je pun.

Muka dah kenyang :) Menu simple kami, nasi lemak daun pisang. Senang, dah habis makan terus buang ;)

Pose selepas penat pusing-pusing pantai.

Dari kejauhan, nampak pulau percutian. Pulau percutian persendirian ke ni ha? Nampak cam best je.
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

14 comments:

  1. Wah..syoknya berkelah. Kalo x jauh dr KL, bolehla turun nnt. Anak2 mmg suka p pantai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. syok. anak2 yg syok.. boleh la pergi nanti :)

      Delete
  2. seronoknya dapat berkelah...lama kot tak pergi ke pantai

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm kami pun dah lama tak ke pantai, tu yg anak2 suka sangat :)

      Delete
  3. wah siap pasang khemah..

    saya sudah berpindah ke www.sitisharini.com =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. saje la, nak bagi baby merangkak dalam tu. lagipun ni hemah jenis senang pasang :) ok nanti blogwalking situ lak kay.

      Delete
  4. Kat Selangor pun ada tempat nama Pantai Remis yea?..Bunda tahu kat Perak jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ok. baru tahu kat perak ada pantai remis. padahal belajar kat tronoh 5 tahun :p

      Delete
  5. Bestnya. Tak sabaq nk pi holiday.yehaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. best berkhelah. nanti boleh la gi yer :)

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Macam menarik , dekat je dgn KL ... Tapi lautnya ok tak awak BW ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laut dia ok jer, ombak tak ada lah kuat sangat ... sesuai sangat kalau nak berkelah dan berkhemah.

      tapi kalau nak datang mandi tu tak sure sesuai ke tidak, sebab tak ada siapa pun mandi kat sini time kami datang :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...