Sunday, January 12

Mengidam Udang Lipan Yang Besar. Mana Nak Beli?

Salam semua :)

Pelik tak title? :p BW ngidam udang tau bukannya lipan. Tapi udang tu namanya udang lipan. Korang pernah dengar / tengok / makan tak udang lipan ni?

Last sekali makan udang lipan saiz besar lengan time sekolah rendah. Isi memang tebal & padat, telur pun ungu je. La ni kalau beli kat pasar malam, anak-anak je, ciput, isi pun nak kata ada macam tak ada je, telur lagi la, memang sah-sah takde. Adoi.. mana nak cari yer udang lipan yang saiz besar??

Ni la udang lipan. Gambo pun ambil kat google je.

Actualy tadi BW tengok rancangan Ho Chak kat TV8, Ho Chak tu maknanya sedap. Rancangan ni ala-ala JJCM TV3 tu la. Menu yang host tu cuba hari ni udang lipan, saiz besar 4 ekor harganya RM160. Wow, tapi chinese memang suka makan mewah kan, tak berapa nak hairan sangat.

BW bukan nak makan kat restoran pun, just nak masak sendiri je. Tapi tatau nak beli udang lipan saiz besar kat mana.

Thank For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

8 comments:

  1. oh.. ingat udang harimau jer.. udang lipan pun ada yer.. bukan lobster yer bw?.. lobster penah lah makan.., udang lipan tak pernah lak... kena cr supplier seafood ler kot// hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan lobster... rasa pun lain giler, bagi BW udang lipan saiz besar lagi sedap dari lobster.. tu tekak BW la ;)

      Delete
  2. pernah beli kat pasar borong seri kembangan, tapi kecik je. dia macam bermusim. ada nasib jumpe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bermusim ke dah pupus?? hehe.. sbb tak pernah nampak dah yang saiz besar lengan, kalau ada pun saiz besar tapak tangan je :)

      Delete
  3. Tak pernah tengok... tak pernah dengar... tak pernah makan... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. udang ni tak famous cam lobster. hehe :)

      Delete
  4. saya palk kurang layan udang ni.. boleh makan je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni peggemar seafood tegar je layan hehe :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...