Sunday, January 3

Harga Tiket Taman Buaya Melaka & Tarikan Terkini

Salam ...

Hari ni nak share harga tiket dan tarikan terkini yang ada di Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Khas untuk mereka-mereka yang nak kesana nanti :)

Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Malaysia Miniature. Water Playground. Rumah Hantu. Keretapi Dinasour. Pertunjukan Buaya. Cultural Show. Tempat Menarik & Best di Ayer Keroh Melaka Malaysia
Harga tiket terkini.

Harga tiket agak murah kalau pergi weekdays, kecuali cuti sekolah. Kalau orang Melaka, boleh lah datang time weekdays yer. Kalau kita yang jauh ni terpaksalah datang weekends ataupun time cuti sekolah :)

Harga Tiket Utama (Weekdays)
Dewasa: M15.00
Kanak-Kanak: RM12.00

Harga Tiket Utama (Weekends & Cuti Sekolah)
Dewasa: RM20.00
Kanak-Kanak: RM17.00

Harga Tiket Rumah Hantu
Dewasa & Kanak-Kanak: RM3.00

Harga Tiket Keretapi Raksasa
Dewasa & Kanak-Kanak: RM3.00

Harga Parking
Satu Kereta: RM3.00

Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Malaysia Miniature. Water Playground. Rumah Hantu. Keretapi Dinasour. Pertunjukan Buaya. Cultural Show. Tempat Menarik & Best di Ayer Keroh Melaka Malaysia
Keretapi Raksasa. Dulu tak ada ni.

Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Malaysia Miniature. Water Playground. Rumah Hantu. Keretapi Dinasour. Pertunjukan Buaya. Cultural Show. Tempat Menarik & Best di Ayer Keroh Melaka Malaysia
Rumah Hantu. Dari dulu memang dah ada :)

Macam yang BW beritahu sebelum ni. Taman Buaya Melaka sekarang ni banyak dah upgrade. Yer lah harga tiket pun dah mahal compare dengan dulu kan. Ada tarikan yang lama dan ada juga tarikan yang baru. Baru ke lama ke BW rate bedasarkan last sekali BW masuk Taman Buaya ni. Banyak kali dah tau BW masuk sini sejak dari sekolah rendah. Cuma, rumah cermin dan kota sesat sudah tidak wujud lagi.

Antara Tarikan Taman Buaya Sedia Ada;

1. Taman Buaya & Mini Zoo, Klik Sini
2. Rumah Hantu (Seperti gambar diatas)

Antara Tarikan Taman Buaya Terkini;


1. Malaysia Miniature, Klik Sini
2. Pertunjukan Buaya, Klik Sini
3. Keretapi Raksasa (Seperti gambar diatas)
4. Water Playground, Klik Sini
5. Persembahan Budaya (Weekends Sahaja)

Walaupun harga tiket weekdays time cuti sekolah sama dengan harga weekends, tapi persembahan budaya / cultural show tak ada. Tak dapatlah kami tengok tarian melaka dan tarian belanda. Cultural show tu hanya ada pada hari sabtu dan ahad sahaja.



Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Malaysia Miniature. Water Playground. Rumah Hantu. Keretapi Dinasour. Pertunjukan Buaya. Cultural Show. Aviary Corner. Tempat Menarik & Best di Ayer Keroh Melaka Malaysia
Aviary Corner, ala-ala mini zoo, Klik Sini

Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Malaysia Miniature. Water Playground. Rumah Hantu. Keretapi Dinasour. Pertunjukan Buaya. Cultural Show. Tempat Menarik & Best di Ayer Keroh Melaka Malaysia
Pertunjukan Buaya, Klik Sini


Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Malaysia Miniature. Water Playground. Rumah Hantu. Keretapi Dinasour. Pertunjukan Buaya. Cultural Show. Tempat Menarik & Best di Ayer Keroh Melaka Malaysia
Malaysia Miniature, Klik Sini
Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Malaysia Miniature. Water Playground. Rumah Hantu. Keretapi Dinasour. Pertunjukan Buaya. Cultural Show. Tempat Menarik & Best di Ayer Keroh Melaka Malaysia
Water Playground, Klik Sini.

Overall, worth it dengan harga tiket yang dah naik tu. Especially yang ada anak-anak kecil, diorang memang seronok sangat datang tempat macam ni, ada mini zoo, ada show dan ada pool, complete lah. Cuma ibu dan ayah jer lah, larat ke tidak nak melayan ;)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)


32 comments:

  1. Salam singgah sini zie...sekarang harga semua dah mahal kan zie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam diana ... betul tu, semuanya dah mahal sekarang

      Delete
  2. boleh thn juga harga tiket tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak boleh tahan lah harganya kalau nak compare dengan dulu kan, banyak benor kenaikannya :)

      Delete
  3. dah naik...nmpk sgt da berkurun sy x ke sn hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn naik banyak lak tu kalau compare dengan dulu :)

      Delete
  4. Wah harga tiket dah naik. Tp mcm2 dah ada kat tmn buaya skrg. Lg best dari yg dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan sue, memang dah naik banyak harga tiket, dulu tak sampai sepuluh hengget pun :) memang lagi best dari dulu taman buaya sekarang ni kan.

      Delete
  5. kegembiraan anak-anak tu lg mahal kan BW..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul sangat, time bayar tiket rasa mahal, bila anak-anak seronok, rasa berbaloi :)

      Delete
  6. Dahh lama tak pi Taman Buaya ni..harga tiket pun dah upgrade . Mesti makin best kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. upgrade banyak harga tiket tu ... best jugalah mummy ... anak-anak suka sangat especially pertunjukan buaya dan water playground tu :)

      Delete
    2. sis..waterplayground tue dah include skali ke ngan harga masuk tue?

      Delete
    3. sis..waterplayground tue dah include skali ke ngan harga masuk tue?

      Delete
    4. yer betul, harga dah termasuk sekali dengan water playground

      Delete
    5. tapi kan, tu harga hujung tahun lepas tau, harga time cuti sekolah. tahun ni maybe naik lagi kot

      Delete
  7. Rumah hantu tu seram tak? jgn hero2 mummy masuk main gelak2 lak , tak berbaloi2 kang nak masuk..hahahah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. seram macam dulu jugalah mummy ... ke dulu mummy masuk tak rasa seram? :p

      Delete
  8. Demonstrasi apa tang buaya tu...? adakah ngap orang..? hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau ngap orang, terus famous satu dunia masuk berita :p

      Delete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. Harga tiket mahal Tak berbaloi dengan ape ade Kat situ. Buaya segan2 Nak ade, kolam kotor berlumut! Banyak lah lagi ya g teruk! 0/10! Rumah hantu lagi Tak Boleh harap! Tolong lah tempat tu setimpal dengan harga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang agak mahal sebenarnya harga tiket kat sini ... tapi tu lah, semua tempat pun dah mahal dah area melaka sekarang ni. bila anak-anak nak masuk, layankan juga :)

      Delete
  12. Pertunjukan buaya hari weekdays ada jugak tak ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf, saya tak sure. boleh direct call ke office taman buaya kot kalau nak tahu lebih lanjut. saya datang weekdays juga tu, tapi masa cuti sekolah lah. kalau hari biasa saya tak sure

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...