Wednesday, February 26

Buat Ice Blend Chocolate Coklat & Coffee Kopi

Salam ...

Korang tau tak, kita boleh buat ice bend just guna blender di rumah sahaja. Tapi jangan terus blend ice ketul macam tu je tau, nanti mata pisau blender tu akan jadi tumpul.
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Ice Blend Coklat Dengan Milo
 Yummy. Ice Blend Coklat Cadbury dengan taburan milo :)~
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Untuk ice blend coklat ni kita boleh guna serbuk koko, serbuk coklat cadbury dan milo. Kalau guna serbuk koko atau milo, bancuhlah dengan susu dan gula. Kalau cadbury 3 in 1 bancuh macam tu je la. Air yang telah dibancuh tu kita masukkan dalam bekas dan bekukan semalaman.
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Ice Blend Coklat Guna Blender
 Ni bila dah siap blend.
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Air coklat yang dah beku tu kita keluarkan, biarkan seketika dalam 5 minit pada suhu bilik, kemudian ketuk-ketuk guna sudu bagi jadi ketulan ais yang kecil. Masukkan dalam blender, masukkan sedikit air masak, pastu ejas la kemanisannya. Jadi la ice blend homemade. Paling sedap of coz la Cadbury 3 in 1 ;)
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Ice Blend Coklat Guna Kopi 3in1
 Ice blend kopi just guna kopi 3 in 1, time ni yang ada Kopiko L.A Coffee ajer. 
Actually Kopiko L.A Coffee ni kurang sedap, pahit rasanya, tak nak beli dah pasni :p
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Sama juga la dengan ice blend kopi. Just bancuh beberapa peket kopi 3 in 1, bekukan semalaman, ketuk-ketuk dan blend. Ermm, sedapnya la kalau ada whipped cream kan. Kena beli stok baru ni :)
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Ice Blend Kopi 3in1
Kopiko L.A Coffee ni tak sesuai buat ice blend kot, penuh buih bila di blend, tak feel :p
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Sebelum tu kena pastikan yang blender kat rumah tu bukan blender yang dah lekat kunyit cili bagai tau. Nanti pelik pula rasa ice blend tu :p
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Selamat Mencuba! 
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
Cara Buat Ice Blend Sedap Perisa Coklat & Kopi Guna Blender

3 comments:

  1. ada je blender kat rumah. tapi tu la, kena cuci habis-habisan la.. sbb bekas cili apa semua tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... nanti jadi ice blend perisa cili :p

      Delete
    2. ha ah.. jadi perisa baru.. mana tau kot2 sedap.. hehehe

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...