Monday, March 3

Cara Buat Sorbet Ice Cream. Ais Krim Tembikai & Nenas.

Jom buat sorbet ice cream di rumah dengan menggunakan fresh fruit. Sihat dan menyegarkan ;) Alat utama yang kena ada ialah Dessert Maker. First sekali kita buat ais krim sorbet tembikai dulu yer ...

 Bahan utama, frozen tembikai dan ais malaysia, ais krim susu.


 Tanggalkan pembalut ais krim susu tu, tembikai pula di leraikan.

 On kan dessert maker dan masukkan ais krim susu dan tembikai selang seli.

Taraaa... anak-anak suka sangat.

Sebenarnya kalau just punch frozen fruit pun dah sedap. Cuma bila di tambah dengan ais krim susu rasanya lebih manis, berlemak dan disukai anak-anak :) Ok jom buat ais krim sorbet nenas pula. Sama aja stepnya, cuma gantikan tembikai dengan nenas :p

 Alatan asas, dessert maker. Bahan utama, frozen nenas dan ais krim susu.

Setelah siap dikisar oleh my Dessert Maker. Nenas my fav, wee :) ~

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

7 comments:

  1. OOoooooo.. camtu yerr..! menarik..! suker..! :D

    ReplyDelete
  2. owh. nk kena cari desert maker tu jugak la.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh.. masalahnya saya ni x pandai sangat nk beli barangan online.. hehehe

      Delete
    2. hehe ... org bujang takyah beli benda gini ni.. nanti berhabuk dalam rak :p

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...