Monday, October 26

Khasiat Oat. Jom Sihat Dengan Amalkan Makan Oat

Salam ...

Apa menu sarapan pagi korang harini? Next time, jom sarapan dengan oat, bagus untuk kesihatan ;)
menu oat sihat. khasiat oatmeal
Khasiat Oat. Jom Sihat Dengan Amalkan Makan Oat. Makan Oatmeal Dengan Buah-Buahan
Oat dengan susu dan buah anggur.
menu oat sihat. khasiat oatmeal
Oat sangat sesuai makan time sarapan pagi. Ianya akan buat kita kenyang dan bertenaga sampai tengah hari. Lagipun oat mudah sangat untuk disediakan.
menu oat sihat. khasiat oatmeal
Hanya perlu bancuh oat bersama susu dan gula, jika suka. Kemudian masukkan buah-buahan yang dipotong. Boleh gunakan apa sahaja buah yang ada dalam fridge :)
menu oat sihat. khasiat oatmeal
Khasiat Oat. Jom Sihat Dengan Amalkan Makan Oat. Makan Oatmeal Dengan Buah-Buahan
Oat bersusu dengan buah pear.
menu oat sihat. khasiat oatmeal
Instant oatmeal quaker oat. Khasiat Oat. Jom Sihat Dengan Amalkan Makan Oat. Makan Oatmeal Dengan Buah-Buahan
Quaker oat pilihan kami.

Antara Khasiat Oatmeal:
menu oat sihat. khasiat oatmeal
1. Oat mengandungi banyak kalsium, protein, magnesium, zat besi, zink dan vitamin E.
2. Oat mengandungi serat yang memperlahankan kadar penghadaman nutrien dalam makanan.
3. Oat mengandungi Beta-Glukan yang mampu mengurangkan kadar kolesterol di dalam badan.
4. Oat boleh membuatkan perut kita rasa kenyang dalam tempoh masa yang agak lama.
5. Oat juga membantu mengurangkan risiko tekanan darah tinggi dan diabetes.
6. Pengambilan oat yang konsisten boleh mengurangkan berat badan berlebihan.
menu oat sihat. khasiat oatmeal
Khasiat Oat. Jom Sihat Dengan Amalkan Makan Oat. Makan Oatmeal Dengan Buah-Buahan
Yang ni pula makan dengan buah epal ;)
menu oat sihat. khasiat oatmeal
Klik Sini untuk menu sihat berasaskan salad. Klik Sini pula untuk resepi jus buang toksin.
menu oat sihat. khasiat oatmeal
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
menu oat sihat. khasiat oatmeal

30 comments:

  1. banyak khasiat oat tapi kena paksa2 baru boleh telan..hehe..sedap makan dgn buah-buahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nasib baik kami sekeluarga suka makan oat, so tak rasa kena paksa :p ... makan dengan buah-buah sedap makan dengan susu sahaja pun sedap :)

      Delete
  2. saya campur dlm yogurt nestle perisa oren mango..ltk dlm peti ais..cmpur buah epal dll..fuhhh sedap sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh sedapnya ... kalau campur yogurt lebih sedap dan lebih berkhasiat :)

      Delete
  3. Masa kecik dulu suka mkn oat dgn susu pekat manis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkan kalau letak susu pekat manis tin tu :)

      Delete
  4. wahh sedap dan simple. Nak join Segmen Ucing

    Nak Url Bahagian ke 2
    Bermula Tarikh tutup 31-10-15

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple kan ... selamat bersegmen ucing :)

      Delete
  5. wah memang sarapan yg sngttttt sihat Zie
    banyak oats kt umah kaknoor boleh la try

    ReplyDelete
  6. baru tadi saya makan oat yang dibancuh dengan air panas..

    Lawatan mesra dari penulis blog mrhanafi

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah ... ramai juga peminat oat kat sini :)

      Delete
  7. pernah mkn oat tapi x habis..kalau letak buah buahan mcm ni maybe sedap sikit kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. tambah buahan-buahan dan krimer jadi lagi sedap ... dulu time belajar rasa nak muntah makan oat ... tapi sekarang rasa sedap pula :)

      Delete
  8. Tiap-tiap pagi aiza akan minum oat.. Mudah disediakan, hanya bancuh dengan air dan terus minum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ... sarapan yang mudah disediakan :)

      Delete
  9. Okay sy breakfast dgn ubat skrg... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. breakfas dengan ubat? ... huda tak sihat ke?

      Delete
  10. Jeles arh ... bw tere n rajin masak....jeles jeles

    ReplyDelete
    Replies
    1. oat ni bancuh air susu jer huda ... my dotter 7 tahun pandai buat sendiri ... tok sah nak jeles :p

      Delete
    2. Haha.... sy mkn oat campur ngn milo...

      Sbb x blh nk terima susu saja... rasa nk muntah.
      Ntah apa2 kan... hihihihi...

      Delete
    3. hehe biasalah tu ... dulu sebelum kahwin memang rasa nak muntah makan oat dengan susu ... tapi sejak ada anak, selera bertukar sekali dengan hormon agaknya, sedap pula oat ;)

      Delete
  11. selalu makan biskut oat.. kalau mkn mcm ni tak tertelan. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah nina ... dulu time bujang memang tak tertelan oat ni, rasa mual :)

      Delete
  12. Picture yg 1st tu mcm iklan biskut quaker oat yg lazat tu... nyum nyum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau letak stoberi lagi sebiji macam iklan kan ;)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...