Wednesday, January 28

Hotel Best Sutera Sunctuary Lodges Pulau Manukan

Salam ...

Time kami ke Kota Kinabalu, Sabah kami ke Pulau Manukan, Klik Sini. Kami menginap di Sutera Sunctuary Lodges selama tiga hari dua malam. Kenangan bersama arwah mak.

Challet ni ada dua bilik dan dua toilet, satu toilet dalam master bedroom. Living hall kecil aje, tapi lengkap la semuanya, set sofa, tv dan set meja makan. Cuma tak ada dapur je.

 Dekat area jeti akan nampak kedai souvenir ni.


 Pemandangan di sepanjang challet. Tenang je.

 Pemandangan dari luar, depan challet kami.

 Pemandangan dari dalam, nampak juga laut, tapi jauh sikit.

 Ni master bedroom. Katil kemas tegang je cadar dia :)

Kalau dapat tingkat atas, mesti view lagi wow kan :)

Overall memang memuaskan chalet ni, bilik kemas, toilet bersih, pendek kata dalam semuanya bersih. Yang best tu persekitaran challet pun bersih, rumput-rumput dan pokok-pokok terjaga.

Klik Sini untuk Jalan-Jalan Kota Kinabalu Sabah.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

12 comments:

  1. Blom pernah smp sabah lg. Harap2 ada rezeki bercuti ke sana^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah ... tunggu air asia promo :)

      Delete
  2. dpt bilik camtu mesti feeling honeymoon gitu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... cadar and deco dalam bilik macam tuk pengantin :)

      Delete
  3. Cantik :)
    Teringin nak ke sabah ni...

    ReplyDelete
  4. mesti mood lain kan bila sesekali bercuti ditempat macam ni :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. mood happy.. sbb suasana tenang je, nyaman je ;)

      Delete
  5. antara chalet dan hotel, chalet lebih mesra rasanya kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. chalet lebih mesra ... tapi biasa kami dok hotel je sebab bilik hotel lagi murah kot dari chalet kayu cantik camni :p

      Delete
  6. berapa harga chalet ni per night ye BW...pergi bersama arwah mak? kiranya trip ni dh lama ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezze... entri kenangan. sebb pasni belum tentu dapat datang lagi ;)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...