Pages

Tuesday, January 6

Resepi Pengat Pisang @ Bubur Sagu Pisang

Salam ...

Resepi mudah dari Resepi Ringkas & Mudah Pengat / Bubur Sagu. Kali ni ditambah pisang. Boleh guna pisang apa pun yang korang suka. Pisang montel pun boleh, BW pernah cuba ;)


Sedap dimakan sejuk. Simpan dulu dalam fridge kay :)~

Bahan-Bahan;

- 1/2 Cawan Sagu
- 1 Cawan Santan/ Susu
- 5 Batang Pisang
- 1 Cawan Air
- 1 Bar Gula Melaka
- Gula Secukucup Rasa

Cara-Cara;

1. Didihkan air dalam periuk.
2. Masukkan sagu dan masak hingga kembang.
3. Masukkan pisang, gula melaka, gula pasir dan santan.
4. Kaca rata sehingga sedikit mendidih.
5. Biarkan sejuk dan simpan dalam fridge.

14 comments:

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)