Resepi ringkas & mudah untuk adik-adik yang baru nak belajar buat bubur manis :)
Bubur sagu yang telah disejukkan dimakan bersama ais krim vanilla.Nyum~
- 1/2 Cawan Sagu
- 1 Cawan Santan/ Susu
- 1 Cawan Air
- Gula Secukup Rasa
Cara-Cara;
1. Didihkan air dalam periuk.
2. Masukkan sagu dan masak hingga kembang.
3. Masukkan gula dan santan.
4. Kaca rata sehingga sedikit mendidih.
Bubur sagu sejuk ditambah cendol dan jagung dalam tin.
Bubur sagu dan jagung. Sejukkan dalam fridge dulu baru nyaman~
Selain bubur jagung, sesuai juga dijadikan bubur kacang hijau, bubur kacang merah dan pengat pisang.
Klik Sini untuk resepi bubur/ pengat pisang.
Klik Sini untuk bubur nangka bersagu.
Entri Berkaitan;
1. Resepi Asas Kek Sukatan Cawan
2. Resepi Adunan Asas Cheese Cake
3. Resepi Asas Doh Roti, Donut & Pau
4. Resepi Asas Muffin / Cupcakes
5. Resepi Asas Puding Kastard
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
bestnya!!! dah lama tak makan bubur ni T-T
ReplyDeletenanti boleh la buat yer :)
Deletesedap tu...
ReplyDelete;)
DeleteSedapnya tengok, tambah aiskrim lagi :)
ReplyDeletesedap.. sejuk plus berkrim :)
Deletemakan dgn aiskrim mmg lagi sedap ...
ReplyDeletebetul tu sedappp.. yg lebih sedap tu aiskrim la kan bukan buburnya ;p
DeleteSedapnyaaa... hahaa. Terliur pagi2
ReplyDeletehaha... tak sarap lagi la tu ;)
Delete