Monday, January 11

Strawberi Coklat. Baru Tahu Ada Strawberry Egypt

Salam ...

Korang pernah tahu tak kat Egypt ada strawberry? BW dan encik suami baru first time tahu kat Egypt pun ada ladang strawberi. Jakun sungguh kan :p

Strawberry Chocolate. Baru Tahu Ada Strawberi Egypt. Straberi Celup Coklat. Strawberry Milk Shake. Susu Goncang Strawberi. Strawberi Dari Negara Egypt Mesir.
Strawberry Egypt memang besar buahnya.

Biasanya kalau pergi supermarket, bila time nak beli strawberry dalam pack hanya ambil strawberry yang Cameron Highland sahaja, murah sikit harganya. Strawberry dari New Zealand ke Australia ke harganya agak mahal.

Tapi ini first time terjumpa strawberry dari Egypt. Encik suami yang beli. Balik rumah terus google ladang strawberi di Egypt. Sebab dalam kepala ni Egypt negara panas, confuse juga bila ada strawberi dari Egypt.

Strawberry Egypt memang besar macam strawberi negara mat salleh juga lah. Cameron Highland pun ada juga strawberi besar kan. Cumanya yang dipasarkan kat supermarket semunya kecil-kecil ajer saiznya.

Dari segi rasa sama ajerlah semua strawberi pun. Masam tak ingat. Memang tak boleh langsung nak dimakan begitu sahaja. Kenalah makan dengan coklat. Paling sedap kalau dapat makan strawberi celup coklat kan. Tapi tak ada coklat bar kat rumah. Hentam jer lah :)

Strawberry Chocolate. Baru Tahu Ada Strawberi Egypt. Straberi Celup Coklat. Strawberry Milk Shake. Susu Goncang Strawberi. Strawberi Dari Negara Egypt Mesir.
Strawberry Chocolate untuk BW dan encik suami.

Strawberry Chocolate. Baru Tahu Ada Strawberi Egypt. Straberi Celup Coklat. Strawberry Milk Shake. Susu Goncang Strawberi. Strawberi Dari Negara Egypt Mesir.
Strawberi potong tipis dan coklat mini untuk anak-anak.

Strawberry Chocolate. Baru Tahu Ada Strawberi Egypt. Straberi Celup Coklat. Strawberry Milk Shake. Susu Goncang Strawberi. Strawberi Dari Negara Egypt Mesir.
Strawberry Milk Shake. Susu Strawberi Goncang :p

Motif entry ni nak cerita pasal baru tahu kewujudan strawberry di Egypt. Tapi penuh dengan gambar makanan. Dah nama pun blog resepi kan, kerja snap gambar makanan ajer :p

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

16 comments:

  1. sedapnya strawberry milkshake tu..nyum2..minum plak sejuk2 time cuaca panas ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap kan kalau minum time panas :)

      Delete
  2. entry ni teringat kat dato ct dgn dato k, masa depa bercinta dulu ni yg dato ct suka mkn strawberry cicah coklat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ingat ct dengan dato k tu :p ... memang sedap kalau dapat strawberry celup coklat kan :)

      Delete
  3. Besarnyer strawberry Egypt ni...rasanyer sama tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang besar ... rasa sama ajer pada tekak saya, masam ;)

      Delete
  4. SEDAPNYAA STRAWBERY CICAH COKLAT.. HIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringat cameron highland kalau asyik dok sebut stoberi celup coklat ni :)

      Delete
  5. teringat semasa arwah bonda balik dr haji bawa buah tgn strawberi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti korang adik beradik hairan kan. tak pernah lagi jumpa orang gi haji beli stoberi, biasa beli kurma air zam zam :)

      Delete
  6. Saya belajar kat egypt. Memang egypt ada strawberry.. paling murah boleh smpai satu kilo 3 genih je atau RM1.50.. hehe seronok tp sy xmakan strawbery sgt sbb masam��

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar betul sekilo RM1.50? ni mesti macam kat gaza ni, makcik-makcik jual strawberi tepi jalan, tu pasal murah kan ... kalau saya lah, makan strawberry celup coklat dan strawberry milk shake setiap hari :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...