Thursday, August 27

Kek Lapis Sarawak Dayang Salhah, Kuching

Salam ...

Sape kat sini belum pernah cuba kek lapis Sarawak, korang mesti cuba kay. Kek lapis Sarawak ni memang sedap dan berlemak. Walaupun kek lapis Semenanjung dan kek lapis Indonesia pun sedap juga, tapi bagi tekak BW, Kek lapis Sarawak lah kek lapis yang best in the world ;)
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Kek Lapis Sarawak Sedap Murah. Kek Lapis Dayang Salhah
Kek Lapis dayang Salhah, pelbagai perisa, warna dan rasa.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Kalau korang ke Sarawak, jangan lupa beli kek lapis Sarawak tau. Ada ramai peniaga yang jual Kek Lapis Sarawak. Biasanya setiap kek lapis akan ada label pengeluar unless kalau peniaga tu buat sendiri dirumah secara kecil-kecilan. Bahan utama kek lapis Sarawak adalah butter. Dan kebanyakan butter adalah diimport. So, pastikan korang cari kek lapis yang halal, ringan-ringankan mulut bertanya peniaga tu yer.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Salah satu pengeluar kek lapis Sarawak muslim ialah Kek Lapis Sarawak Dayang Salhah. Even waktu kecoh-kecoh pasal kek lapis Sarawak guna butter golden churn yang ada lemak babi dulu tu, Kek Lapis Dayang Salhah buat statement yang mereka tidak pernah menggunakan butter jenama golden churn.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Untuk ke kedai atau kilang kecil Kek Lapis Dayang Salhah, kita kenalah naik bot a.k.a sampan untuk menyeberang sungai. Tiket bot pun murah aje.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Kek Lapis Sarawak Sedap Murah. Kek Lapis Dayang Salhah
Yeay dah sampai di jeti seberang sungai.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Harga kek lapis dayang salhah agak murah. RM10 setiap satu pack kecil perisa standard. Kalau nak yang ada item tambahan macam coklat cadbury tu mahal la sikit. Untuk setiap pembelian 10 pcs, akan dapat percuma 1 pcs kek lapis dengan harga sama. Murah dan sedap. Bolehlah beli banyak-banyak :)
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Kek Lapis Sarawak Sedap Murah. Kek Lapis Dayang Salhah
Jom masuk ke kedai Kek Lapis Sarawak Dayang Salhah.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Kek Lapis Dayang Salhah juga ada menyediakan kek lapis yang telah dipotong kecil untuk dirasa oleh pembeli. So, kita boleh rasa dulu dan pilihlah mana-mana perisa yang kita suka. Pilihan nombor satu BW dan encik suami adalah Kek Lapis Roll, walaupun saiznya sedikit kecil, rasanya sedap sangat. Kek lapis yang lain pun suka juga. Kek Lapis Dayang Salhah ni ada macam-macam perisa dan macam-macam warna. Memang rambang mata habis lah :)
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Kek Lapis Sarawak Sedap Murah. Kek Lapis Dayang Salhah
Banyak juga kek yang dipotong kecil untuk dirasa. Dah rasa tu jangan lupa beli ;)
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Kek Lapis Sarawak Sedap Murah. Kek Lapis Dayang Salhah
Macam-macam perisa dan warna ada. Rambang mata jadinya ;)
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Kek Lapis Sarawak Sedap Murah. Kek Lapis Dayang Salhah
Kalau korang bei banyak dan nak bawa balik naik flight, pekerjanya akan pack kemas-kemas.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Kepada sesiapa yang ke Sarawak dan nak pergi ke kedai Kek Lapis Sarawak Dayang Salhah, boleh la menuju ke alamat dibawah. Kepada kita-kita yang disemenanjung, kalau mengidam Kek Lapis Dayang Salhah ni bolehlah kirim pada kawan-kawan dan saudara-mara. Tak pun boleh call dan order online. Sama aja harga online, cuma ada minimum order dan kena tambah harga pos laju aje, still lebih murah kalau compare beli direct di Semenanjung.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Nama: Kek Lapis Dayang Salhah.
Alamat: No. 40, Kampung Gersik, Petrajaya, Kuching 93350, Sarawak.
No Phone: 08-2445040
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Atau boleh beli aje dari mana-mana agen online. Ada antara agen yang menjual pada harga yang sama dengan kedai Kek Lapis Sarawak Dayang Salhah, contohnya agen dari web keklapisdayangsalhah.net.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah
Untuk pengetahuan korang, ini adalah iklan tak berbayar, sekadar sharing aje :) Klik Sini pula, untuk 10 Makanan Mesti Cuba Beli & Rasa bila ke Sarawak.
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah 
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
Kek lapis sarawak sedap. Kek lapis dayang salhah

32 comments:

  1. Kek lapis sarawak ni memang femes.. Biasa adk ipar wawa yg bawak blk dri sarawak.. Die balajar sana..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok la kalau ada saudara yang dok sarawak ... boleh kirim selalu :)

      Delete
  2. salam singgah petang sis...Diana baru jak makan kek lapis sarawak...ari tu akak 1 keja dengan diana baru balik dari sarawak ada bw kek lapis sarawak...sedap...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam diana ... bestnya baru makan kek lapis sarawak :)

      Delete
  3. huhuuh.. rambang mata saya kalau visit tempat gini. ringan jer memilih kan makannya lom tentu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rambang mata ... kalau kamilah, cornfirm habis ;)

      Delete
  4. Replies
    1. kaki travel cam JM ... sure pernah makan kek lapis sarawak punya :)

      Delete
  5. Kek Lapis Dayang Salhah sangat femes..sebut je Dayang Salhal semua tahu related ngan kek lapis

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ... semua penduduk pun akan rekemen pergi kedai dayang salhah ni :)

      Delete
  6. pegi beli di kilang pembuatan kek ni baru puas hati..bila BW ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang puas hati ... lama dah JM, ni flasback ;)

      Delete
  7. pernah 2-3 kali ke sarawak tetapi x pegi ke tempat dayang ni then beli di gerai area water front tu RM1 jugak tetapi balik rumah x sampai 2 hari dah berkulat...sedih!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat gerai lain pun RM10 juga, cuma saiz kecil sikit kot ... kalau beli kat dayang salhah, simpan fridge tahan seminggu :)

      Delete
    2. erm sedih la dua hari dah berkulat ... jauh beli tu, bukan boleh beli lagi dan lagi. banyak tak yang berkulat? sayangnya

      Delete
  8. alhamdulllah , dah rasa . klu tengok bebanyak mcm tu mmang rambang mata nalk pilih , klu dpt rasa , mmg semua rasa sedap ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rambang mata kan ... nasib baik boleh rasa, senang sikit nak pilih yang kita suka :)

      Delete
  9. Tak try kek lapis MIRA KEK LAPIS HOUSE?
    Depan sikit dr dayang salhah...

    Bg sy mira kek house lg sedap.

    Dayang salhah ni 7 tahun dulu sy rs sedap...

    Skrg dh makin kureng rasa dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mira kek house dah try dah, pernah kirim dengan membe yang kerja sana ... tapi still tekak ni ngidam kek lapis dayang salhah. dayang salhah boleh order online aje, takyah susahkan orang lain nak kirim-kirim :)

      Delete
  10. BTW... my auntie buat kek lapis sarawak ... sedap...

    Nk try?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow homemade kek lapis sarawak, mesti sedp kan ... auntie huda orang sarawak ke? :)

      Delete
    2. nanti bila ngidam kek lapis sarawak ... boleh order dengan untie huda :)

      Delete
  11. Saya org swk..kek dyg salhah x brp sedap, asma kek house sedap (kedai dekat samarahan)..tp sedap lagi kalau beli secara personnel *kalau org tu pandai buat kek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pernah beli yang personal juga, tapi tak jumpa pula yang sedap. so, pada saya kek lapis dayang salhah lah yang paling sedap, lagi pun halal :)

      kek asma belum cuba lagi, sebab belum sampai di samarahan. anyway, thanks for the info :)

      Delete
  12. Memang terbaik kek lapis ni...sedap...

    Bagi mereka yg serius dalam mengembangkan perniagaan,akaun semasa syarikat merupakan satu kemestian.untuk membuka account semasa memerlukan introducer.insyaAllah saya membantu usahawan2 yg memerlukan introducer.boleh lawati blog saya.credit pada owner blog.terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ejen kek lapis dayang salhah ke ni? :)

      Delete
  13. Memang terbaik kek lapis ni...sedap...

    Bagi mereka yg serius dalam mengembangkan perniagaan,akaun semasa syarikat merupakan satu kemestian.untuk membuka account semasa memerlukan introducer.insyaAllah saya membantu usahawan2 yg memerlukan introducer.boleh lawati blog saya.credit pada owner blog.terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ejen kek lapis dayang salhah ke ni? :)

      Delete
  14. Replies
    1. kek lapis dayang salhah memang terbaik :)

      Delete
  15. Replies
    1. kek lapis dayang salhah memang terbaik :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...