Tuesday, October 22

Mesti Baca! 20 Penyakit Gila Seorang Blogger

Selamat Pagi ...

Tadi terbaca la satu entri ni, terus tergelak sendiri bila baca. So, BW nak review dan nak tambah yer ;)


1. Gila Ping - Asyik ping je sana sini. 
(Pernah skejap, tapi dah stop)
2. Gila Trafik - Kejar trafik sana-sini, suruh orang jenguk blog.  
(Ada la, tapi belum tahap gila)
3. Gila Update - Setiap sejam ada entri baru.
(Nak maintain 1 entri 1 hari pun susah)
4. Gila Layout - Cukup sebulan atau seminggu tukar layout baru.  
(Tak serajin ni tau)
5. Gila Widget - Blog penuh dengan widget dan gadget.  
(Agak banyak juga la)
6. Gila Kontest - Entri 90 peratus adalah benda ni je.  
(Tidak yer, baru join sekali)
7. Gila Giveaway - Sarat blog dengan pelbagai giveaway.  
(Belum pernah join lagi)
8. Gila Blogwalking - Blog pun jadi bersawang dah.  
(Suka blogwalking tapi blog sendiri tak bersawang kay)
9. Gila Duit - Penuh iklan dalam blog. 
(Tak kot, sebab belum pernah dapat payment haha)
10. Gila Copy-Paste - Sikit-skit nak copy-paste. 
(Tak kay, 2 entri je C&P, lain-lain sendiri punya tau)
11. Gila Komen - Merata-rata tinggalkan komen. 
(Baru je berjangkit)
12. Gila SEO - Buat entri penuh kata kunci nak tarik trafik dari enjin carian.
(Belum expert lagi)
13. Gila Follower - I follow U once, U follow me twice.  
(Pernah alami)

Kredit: Blogger HasrulHassan

14. Gila Bergambar - Semua benda nak disnap gambar nak letak dalam  blog.  
(Takda masa)
15. Gila "Show Off" - Semua benda nak ditayang, semua benda nak dicerita. 
(Memang tak la)
16. Gila Meroyan  - Pantang tiada internet mula resah  tak  dapat update blog atau pantang dijentik oleh komen yang pedas atau yang tak sebulu mula la buat entry khas.
(Ni lagi la tak)

Kredit: Blogger Sumarz

Yang bawah ni pula ... BW tambah kay. Sebab BW memang menghidap penyakit ni. Hahaha!

17. Gila Blog - Pagi-pagi bangun terus bukak blog :)
18. Gila Visitor - Setiap kali buka blog, mesti nak tengok ramai dah ke visitor :)
19. Gila Dapat Komen -Bila buka blog je, mesti nak cek ada tak komen baru ;)  Klik Sini
20. Gila Backlink - Asyik je tertanya-tanya takde sape ke nak exchange bloglist dengan BW :p Klik Sini

Korang pula, gila yang mana? :p

Kalau korang pun nak C&P (Gila no. 10), jangan lupa letak link BW tau (Gila no. 20), pastu tinggalkan komen yer (Gila no. 11 bagi korang, Gila no. 19 bagi BW) Ahaks ;)


Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

23 comments:

  1. Salam perkenalan..kita nak follow blog sis.tak da jumpa button follow ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan Asha, BW ada Google+ Follower je :)

      Delete
  2. hahaha bese ler kte nie baru buat blog jd dah sememangnya akan berjangkit penyakit kat atas hahaha nak c/tea o entry nie boleh tak hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betul penyakit berjangkit :) boleh boleh ajer!

      Delete
  3. sy gila malas tinggal jejak, tp suka bw..hehe, nak tapak kaki =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gila malas bukan gila seorang blogger yer ;) ... tapak kaki tade, tapak tangan ada (ambik la kat title banner tu) :p

      Delete
  4. As salam. Tqvm datang ziarah. Jemput juga ke Besut aku datang...
    http://nolizawatimohdsaad.blogspot.com/
    Wassalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. ok tunggu yer, besut aku datang :)

      Delete
  5. Assalam.. Salam kenal.. singgah sini balas kunjungan..^_^

    ReplyDelete
  6. Jangan jadi gila terus sudah, ini namanya terlalu minat sesuatu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betul, sebernya adalah minat, tapi nak bagi tajuk best letak la 'gila' :p

      Delete
  7. Selamat pagi :)
    penyakit gila blogger pun ada yer :) macam-macam tu. rasa macam ada je simptom-simptom ni.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat pagi :) kalau ada simptom tu baru la dikatakan blogger ;) hehe

      Delete
  8. Salam... sis...
    hahaha... tak tau lah gle apa ea...
    gle erm, ambik gambo tu memang kegilaan dari zaman kanak2...tp tempek dalam belog, tak semua lah weih, ikut kesesuaian...
    copy and paste.... hahaha... ada juga menda yang di C&P sebab (adalah sebab2 tertentu... kita ada letak kat sini....
    http://hnr318.blogspot.com/2011/04/audience-n-reason-of-having-blog.html

    btw, kita dah masukkan BW dalam belog list kita, senang skit kita nak baca....
    daaaaa.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ikut kesesuaian la nak tempek gambar apa nak tulis apa :)

      thanks add BW dalam bloglist nhhas. BW pun dah add nhhas dalam bloglist gak :)

      Delete
  9. tak sempat nak gila..xde komen..xde follower pun..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. dearly kate ... tu bukan tak sempat gila... tu belum lagi berjangkit penyakit ni. hehe :)

      Delete
  10. L nak tambah .. GILE BEST baca entry ni!!! :) tersengih tu baca..nak C&P dan backlink boleh?.. ikikikiki.. gelak jahat >.<

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...