Tuesday, March 31

Review Coffee Maker Best : Krups Nescafe Dolce Gusto & Rasa Coffee Capsule.

Salam ...

Last time dah review pasal Kingdom Theme Suite @ Legoland Hotel, Klik Sini. Salah satu kemudahan yang disediakan adalah coffee maker. Yang kelas tu Legoland ni sediakan Krups Nescafe Dolce Gusto.

Time nampak benda ni, rasa excited nak cuba la :p Dulu selalu keluar iklan kat TV tunjuk yang Nescafe Dolce Gusto ni boleh buat macam-macam coffee macam kat cafe'. Akhirnya dapat juga mencuba. Memang syok la. Rasa nak beli aje bila balik KL nanti.

 Lengkap set coffee yang disediakan. Kettle, mug dan coffe 3 in 1 ada. Nescafe Dolce Gusto dan 3 perisa coffee capsule pun ada.

 Inilah rupa coffe maker Krups Nescafe Dolce Gusto. View dari atas.

 3 Perisa coffee yang disediakan; cappucino, chococino dan grande intenso.

Cappucino in the making. Patutnya masuk capsule susu dulu baru capsule coffee. First time cuba la katakan :p

Rasa coffee biasa-biasa aje. macam grande intenso tu, tekak BW rasa cam kopi biasa aje la. Tapi husband cakap rasa macam coffee gold, rasa kaw sikit la. Erm, hanya org yang kaki kopi je yang tahu bezanya :p Rasa cappucino dan chococino ok sedap la, BW suka. Untuk 2 capsule tu actually boleh buat 1 cawan aje, 1 capsule coffee / choco, 1 lagi capsule susu tepung.

Macam-macam perisa ada. Kalau kaya ni memang rambang mata :p

Balik rumah terus survey harga coffe maker Nescafe Dolce Gusto ni. Kalau yang sebiji macam gambar ni RM600. Ada juga yang mini, slim dan cute gitew RM400. Boleh tahan la harga dia, acceptable. Yang tak tahan tu harga coffee capsule RM27 untuk 16 capsule. Kalau coffee yang jenis bersusu macam latte, cappucino bagai tu, kita just boleh dapat 8 mug je. Erm, baik order je kat cafe'. Terbantut niat nak beli :p

Klik Sini untuk Review Kopiko Cappucino Cafe Wherever I Go.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

6 comments:

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...