Wednesday, September 2

Pencapaian Blog Buat Wanita Selama Dua Tahun

Salam ...

Hari ni nak share pencapaian BuatWanita.Blogspot.Com selama dua tahun berblogging. Bukan pencapai sangat pun :p Sekadar simpanan sendiri untuk compare dengan tahun depan :)

Pageviews blog buat wanita
Total Pageviews

1. Pageviews Blog BuatWanita.Blogspot.Com Selama Dua Tahun

Tahun kedua berblogging, pageviews makin meningkat dan meningkat setiap bulan. Setelah dua tahun berblogging, pageviews blog akhirnya telah melepasi nilai satu juta. Total pageviews blog Buat Wanita selama dua tahun berblogging adalah 1,419,167. Setahun yang lepas 180K++, Klik Sini. Up banyak la kan :)
Total UV flag counter
Unique Visitor.

2. Visitor Blog BuatWanita.Blogspot.Com Selama Dua Tahun

Untuk kiraan pengunjung pula, BW still guna flag counter. Flag counter ni dia count unique visitor Pun meningkat dengan banyak juga. Jumlah UV blog Buat Wanita setahun yang lepas 70K++(MY). Setelah dua tahun UV blog ialah 176,800(MY). Dan berjaya collect flags sebanyak 177, compare tahun lepas 75 sahaja, Klik Sini. Congrats to me! ;)

Jumlah Posts 500.

3. Jumlah Posting Blog BuatWanita.Blogspot.Com Selama Dua Tahun

Tahun lepas jumlah post 169, Klik Sini. So, jumlah post untuk tahun ni ialah 331 (500-169). Target 1 entry 1 hari belum berjaya dicapai, tapi hampir sudah. Kipidap Buat Wanita. Lepas ni cover balik posting tahun pertama yang malas tu ;)

Nuffnang Payment

4. Pendapatan Blog BuatWanita.Blogspot.Com Selama Dua Tahun

Tahun kedua ni BW still menggunakan khidmat nuffnang. Walaupun pendapatan tahun pertama adalah zero, Klik Sini, still tak give up lagi. Akhirnya untuk tahun kedua, berjaya checkout nuffnang dua kali, So, jumlah pendapatan blog Buat Wanita kali ini ialah RM124.94. Dongibap :)

Top 5 Komentator

5. Pengomen Terbanyak Blog BuatWanita.Blogspot.Com Selama Dua Tahun

Tahun kedua still menggunakan widget top komen beravatar. Untuk tahun kedua ni ramai blogger-blogger lain yang komen. Tapi disebabkan widget top komentator yang BW guna ni adalah top komen selamanya, so jumlah komen dikira selama dua tahun. Top 5 komentator selama dua tahun ialah Pha Is, Jari Manis, Suhailah Hamid, Nhhas & Muhammad Khairuddin Lim. Terima kasih korang sebab rajin komen kat blog Buat Wanita ni. Terima kasih juga buat semua blogger-blogger yang sudi komen disini walaupun tak masuk list. Thanks a lot :)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

32 comments:

  1. wahh, tahniah BW..Semoga terus success..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq wawa ... hopefully semuanya meningkat tahun depan :)

      Delete
  2. yang tak menahan tu... camna JM boleh potong Q ni...

    aishhhh JM ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ... JM kan rajin komen, kaang-kadang di bommm terus :)

      Delete
    2. setahu JM..kita baru kenal beberapa bulan je kan ZH

      Delete
    3. so jumlah komen tu bukan selama 2 tahun...but utk utk beberapa bln this year...im i right?

      Delete
    4. sorry dear Huda..sis JM ni kalau dah baca byk nk komen...kalau komen sikit2 rasa x sampai maksudnya dan rasa x puas heeheh

      Delete
    5. yer betul JM ... baru beberapa bulan, belum setahun lagi kita kenal :)

      Delete
    6. tu widget komen yang tak boleh set date ... so dalam masa beberapa bulan sahaja, jumlah komen JM mengalahkan huda yang dah komen dua tahun ;)

      Delete
  3. Moga terus maju dan jaya dalam dunia blogger... !

    ReplyDelete
  4. tahniah ... dah kira hebat pencaaian tu ... teruskan usaha ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ... jom sama-sama up kan lagi blog kita :)

      Delete
  5. Amboi..mantap..inila hasil kegigihan menternak blog..worth it..

    ReplyDelete
  6. hebat tau ZH..total pageview cecah 1 juta 400K dalam masa 2 tahun...blog JM tu almost 3 years tapi baru je cecah 1 juta 100K je...maybe salah JM jgk malas nak up entri heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog JM lagi hebat sebenarnya ... setiap entry beratus-ratus komen. My blog harapkan google search user :)

      Delete
  7. ehhh...x jugak kan..kalau entri banyak pun belum tentu ramai reader or ramai yg klik nak baca so its mean blog ZH mmg dh femes..org suka cari resipi kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, banyak entri tak semestinya banyak reader ... tai content yang banyak akan menyebabkan google spider crawl blog kita. so, kena tau sikit-sikit pasal SEO :)

      Delete
  8. Tahnoah buat ZH di atas pencapaian ni...kalau dapat publish 1 entry everyday mmg DAEBAK!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq JM ... almost dah tahun ni. Untuk tahun seterusnya, set misi 1 entry per day tak miss ;)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...