Sunday, April 5

Buat Felt Applique Dengan Kain Felt Colorful Dan Jahitan Tangan

Salam ...

Entri pendek untuk hari ini. Sape kat sini minat felt craft? BW nak share simple felt applique yang BW dah buat. Nanti kalau nak jahit kat baju baby ke, nak buat head band ke, key chain ke, fridge magnet ke;)

 Ice cream cone 


Macam-macam kita boleh buat, ni separuh darinya.

Boleh juga buat bentuk kereta, baju princess, strawberry dan lain-lain. Selamat Menggunting & Menjahit!


Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

6 comments:

  1. Replies
    1. ni setelah beberapa kali cuba. first time buat, memang tak kemas :)

      Delete
  2. ohh awak pun buat felt yer..saya pun ade buat tpi 3d nyer..bunga ros.tu jer yg pernah buat tpi comel jer yg awak buat ni..ni kalau saya buat mau anak buat main masak2.hehehe...yg ice cream kone tu material apa yer kainnya..cm kulit

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat kadang-kadang aje, bila mood datang :p erm, ada juga buat yang 3D, untuk headband dan kerongsang. semuanya kain felt, tak tahu jenis ape, tapi yg coklat tu kain felt yang keras sikit.

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...