Sunday, August 30

Resepi Fresh Fruits Yogurt Milk Shake 4S

Salam ...

Sarapan tadi makan apa? Apa kata next time kita buat yogurt milk shake aje untuk sarapan. Senang untuk disediakan, bahan-bahan yang digunakan simple, mudah didapati, menu yang sihat dan semua pun suka sebab sedap :)
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan
Susu yogurt dengan buah-buahan segar
Fresh fruits yogurt milk shake 4S; senang, simple, sihat dan sedap :)
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan
Bahan-Bahan;
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan
- 1/2 Kotak Susu
- 1 Cup Plain Yogurt
- Buah-Buahan Segar.
- 3 Sudu Besar Gula (Optional)
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan
Caranya mudah sahaja, blendkan semua sehingga sebati. Untuk susu, boleh gunakan susu segar, susu full cream, susu low fat ataupun susu tepung yang dibancuh sendiri. Gula tu optional, kalau tak letak, lagi better. Tapi kalau nak bagi anak-anak, letak la gula sikit supaya rasa sedap :)
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan
Susu yogurt dengan buah-buahan segar
Untuk yogurt milk shake pisang, untuk resepi ni, hanya tambahkan dua biji pisang montel.
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan
Susu yogurt dengan buah-buahan segar
Untuk yogurt milk shake oren pula, just tambah dua biji oren yang dibuang kulit dan bijinya.
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan
Susu yogurt dengan buah-buahan segar
Untuk yogurt milk shake laici, tambahkan sepuluh biji dan yang dikopek dan dibuang bijinya.
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan
Susu yogurt dengan buah-buahan segar
Jom sarapan secara sihat ;)~
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
Susu yogurt milk shake dengan buah-buahan

12 comments:

  1. Replies
    1. sihat kan ... senang pula tau, malas pun boleh buat :)

      Delete
  2. mudah je kan nak buatnya tapi kat umah x de blender juice...kalau guna buat sambal tu x sedap nanti kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je kan ... kalau guna blender berkunyit bagai tu memang lain lah rasanya :p

      Delete
    2. actually takyah nak beli blender khas untuk juice ... just beli jug blend extra je :)

      Delete
  3. sedapnya laici.. kalau dapat memang makan sampai habis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita suka laici ... kalau kat johor murah tau, time raya ituhari 3kg RM10, manis pula tu, heavennya la, makan laici sampai kenyang :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...