Friday, January 16

Harga Tiket & Tarikan Terkini i-City Shah Alam

Selamat Malam ...

Last time dah story pasal Jalan-Jalan Di i-City. Kali ni nak senaraikan harga tiket dan tarikan terkini di i-City. Sekadar panduan especially yang datang jauh, boleh la plan budget dulu nak main apa kan. Kami kalau pergi pun main satu dua aja game, yang lebihnya pusing-pusing snap gambar sana-sini ;)

Seronok bawa anak-anak, "Nak datang lagi la" katanya :)

Ok lah, berbalik pada tajuk, kat bawah ni senarai harga tiketnya. Kalau rasa hantu game, kalau boleh tu nak main semua, baik pergi Genting Highland, lagi berbaloi ;) Untuk water theme park pula, suggest kat korang pergi Sunway Lagoon la, jauh lebih besar dan banyak game :)

Harga Tiket & Tarikan Terkini i-City Shah Alam

Parking:
[Night] RM10 Sekali Masuk

Main Attraction:


Red Carpet
[Day & Night] Adult: RM35 Child: RM30

Snow Walk
[Day] Adult:25 RM Child: RM20 [Night] Adult:35 RM Child: RM30

Water World
[Day] Adult: RM35 Child: RM25

Trick Art Museum
[Day & Night] Adult: RM15 Child: RM15

Space Mission
[Day & Night] Adult: RM15 Child: RM15

House of Horror
[Day & Night] Adult: RM15 Child: RM15

Sumber dari i-City online ticketing. Nak beli online, Klik Sini. Snow Walk harga berbeza kalau masuk sebelum 6pm [Day] atau selepas 6pm [Night]. Waterworld pula, siang aje. Yang lain sama je harga ticket datang siang ke malam. Lain-lain game harga RM5 atau RM10 seorang. Kat bawah ni beberapa contoh game kay

Game RM10;

- 5D Cinema
- Giant Wheel
- Bumper Car

Game RM5;

- Pirate Ship
- Choo Choo Train
- Bee Spin

Cable Car pula RM20 untuk 2 orang. Mesti kena bayar untuk 2 orang :)

Air pancut berirama ni antara tarikan terbaru di i-City, tengok free aje. Nasib la kalau time korang datang tu tak keluar air panjutnya :p Korang kena pergi dekat area yang ada game kuda berpusing tu kalau nak tengok.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

98 comments:

  1. Boleh tahan mahal jg harga tiketnya kalo nk pergi setiap kwsn tu ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. mahal... kalau snow walk berbaloi la kot, lebih besar dari rumah salji kat mines wonderland yang dulu tu. tapi kalau datang cuci-cuci mata, cuba satu dua pun dah syok :)

      Delete
    2. sis,klu masuk saje2 n nak ambil gambar tanpa main games kat situ kene byr jugak ke?..or free?

      Delete
    3. boleh jer, just kena bayar parking tiket ... kami pun main game satu jer, bergambar jer lebih ;)

      Delete
  2. ooooo.. erm.. mahal jugak deh. baru ingat nak lepak sana.. hoho XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepak boleh la, best juga... masuk satu tempat ke cuba game satu dua je :)

      Delete
  3. mahal....beli kat malta fair..boleh dapat murah ...RM70 untuk Red Carpet
    [
    Snow Walk
    Water world

    Trick Art Museum


    Space Mission

    House of Horror

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh.. murah tu. RM70 untuk semua tu, syoknya. kalau la boleh beli online kan :)

      Delete
    2. malta fair tu event yang diadakan setahun sekali ... bukan kedai, bukan online shop :)

      Delete
    3. Harga untuk masuk snow walk yg terbaru masih same lagi ehh rm25 klau masuk before pkol 6pm??

      Delete
    4. Harga untuk masuk snow walk yg terbaru masih same lagi ehh rm25 klau masuk before pkol 6pm??

      Delete
  4. boleh tahan juga harganya..packing je dah rm10...berpeluh juga nak membayar..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan... tu la walaupun dekat kami datang setahun sekali je, sebab anak-anak ni kalau boleh semua game dia nak main ;p

      Delete
  5. mama baru balik dari i city.. memang mahal.. haha.. mama takut betul masuknred carpet tu, seram tengok patung tu, sebijik betul!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... ingatkan anak-anak je takut yer :) kami belum masuk red carpet lagi, sebab anak kecik lagi, rasa tak berbaloi nak masuk, nanti diorang takut tengok patung, dah kena keluar kan :p

      Delete
  6. Mahalnyerr.... Pernah masuk yg rumah salji tu... 4 tahun lpas.. Hehehe

    Awak... Jom la join GA Papaglamz..
    RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah salji tu pun naik harga dah kan? :) Ok nanti free BW join

      Delete
  7. tak pernah sampai lagi.. tapi dalam dok baca, ramai kata mahal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm agak mahal la ... kalau nak masuk ke nak main game ke cuba stu dua aje :)

      Delete
  8. tak pernah ke sana lg.. agak mahal harga masuk. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. kalau nak main semua baik gi genting :)

      Delete
    2. Orang kaya je boleh gi sini.. Yg x berapa nak kaya ni dengar jelah...

      Delete
    3. Orang kaya je boleh gi sini.. Yg x berapa nak kaya ni dengar jelah...

      Delete
    4. boleh jer pergi kalau tak kaya pun ... kami satu family datang pun selfie sana sini, makan-makan sikit, main game satu dua ajer ;)

      sebab nak masuk icity kita dikenakan caj parking RM10 ajer, yang lain tu terpulang pada kita nak masuk ke tidak.

      Delete
    5. oo maknanya nak tengok2 lampu x oayah beli tiket la hehehheh igt kena puas juga la mengusha nak bayar baper

      Delete
    6. oo maknanya nak tengok2 lampu x oayah beli tiket la hehehheh igt kena puas juga la mengusha nak bayar baper

      Delete
    7. betul tu ... tak ada bayaran dikenakan ... just bayar parking ajer :)

      Delete
  9. Tq for the review.. jadi, sesuai ke x nk bawak anak2 umor 9,10 &11 ni? Apa yg betul2 kena masuk/experience kalau dah dtg sini ek? Sbb kalau nk try sume.. al kopaks la poket.. hiihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai sangat, besar dah tu. kalau datang dari jauh kena cuba masuk snow walk la kot. kalau macam trick art museum, kat tempat lain pun ade. kalau waterpark, sunway lagoon lagi gempak. kalau red carpet mahal sangat :p yang lain-lain tu macam genting je. tapi kalau dok dekat je, boleh datang selalu, cuba satu-satu :)

      Delete
  10. Tq for the review.. jadi, sesuai ke x nk bawak anak2 umor 9,10 &11 ni? Apa yg betul2 kena masuk/experience kalau dah dtg sini ek? Sbb kalau nk try sume.. al kopaks la poket.. hiihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai sangat, besar dah tu. kalau datang dari jauh kena cuba masuk snow walk la kot. kalau macam trick art museum, kat tempat lain pun ade. kalau waterpark, sunway lagoon lagi gempak. kalau red carpet mahal sangat :p yang lain-lain tu macam genting je. tapi kalau dok dekat je, boleh datang selalu, cuba satu-satu :)

      Delete
  11. Kalau nak tgk lampu lampu sahaja berapa kena bayaran masuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk free aje, tak kena bayar ... cuma bayar parking RM10 untuk satu kereta :)

      Delete
  12. Replies
    1. city digital lights??? nak tanya harga lampu ke? yg tu tak tahu la ... biasa gelar i-city je. so tak ada tiket masuk kalau just nak tengok lampu-lampu, hanya bayar parking RM10 satu kereta :)

      Delete
  13. Replies
    1. city digital lights??? nak tanya harga lampu ke? yg tu tak tahu la ... biasa gelar i-city je. so tak ada tiket masuk kalau just nak tengok lampu-lampu, hanya bayar parking RM10 satu kereta :)

      Delete
  14. nak tanya.. saya org kluang.. so x pernah pergi sini.. ingt minggu dpn nk jenjln la kt ict nie.. just ambil2 gambar n tegok2 lampu x dikenakan bayaran kan untuk orang?? just bayar untuk parking je kan.. tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betul ... hanya bayar parking sahaja. selamat jalan-jalan di i-city :)

      Delete
    2. Saja nak tambah info, sekarang nak masuk dekat Area air pancut tu dah kene bAyar RM1..

      Delete
    3. oh yer ke? ... dah lama tak pergi ni ... tahun depan nak pergi lagi, time tu air pancut RM1 maybe dah jadi RM5:p

      Delete
    4. yeahh akk.. sye da p sabtu lepas.. seronokkk sgt x terkata.. hahaa.. tq atas info akk ye..

      Delete
    5. seronok kan. meriah lampu warna warni sana sini ... sama-sama :)

      Delete
  15. hihi tq kak.. :)

    ReplyDelete
  16. Kalau setakat nk masuk je tengok lampu lampu je berapa pulak?? Tak faham sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. bayar parking jer ... RM10 sekali masuk :)

      Delete
  17. Kalau setakat nk masuk je tengok lampu lampu je berapa pulak?? Tak faham sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. bayar parking jer ... RM10 sekali masuk :)

      Delete
  18. kalau masuk snow walk tu, rm25 , dalam tu ada bayaran apa2 lagi ke? mcm sewa baju ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga tu termasuk sewa baju sejuk ... tapi RM25 harga siang ajer tau. stokin sarung tangan semua kena bawa sendiri atau beli kat sana.

      Delete
    2. Nak tnya... Baju tu wajib sewa ke... Kalau ada winter coat sendiri blh bawa ke

      Delete
    3. rasanya boleh kot bawa baju sejuk sendiri ... tapi harga tiket snow walk tu sama ajer, siang RM25, malam RM35

      Delete
  19. Kalau motor bayar berapa untuk masuk??

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm tak perasan pula berapa caj car park untuk motor ... murah jer kot :)

      Delete
  20. Kalau motor bayar berapa untuk masuk??

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm tak perasan pula berapa caj car park untuk motor ... murah jer kot :)

      Delete
  21. anak 4 org ...klu sume nk msuk bwk 1000 ..hbis licin ni ....hwaaa .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. gerenti licin, especially kalau anak semua dah besar pandai minta itu ini ... so bawa RM100 ajer lah, tengok lampu ... kalau anak merengek tunjuk purse kosong hahaha :p

      Delete
  22. bertuah berada sana kan..banyak aktiviti tempat semua menarik kat Shah Alam..ada sekali ke sana..di seksen 13 ke banyak seksen sana kan..Hotel Bellevue ada tinggl dua malam kat sana..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, bab aktiviti memang bertuah dok selangor ni ... bermalam kat shah alam sebab kerja ke jalan-jalan dengan family? :)

      Delete
    2. Rasanya kalau bwk rm100 x cukup nak masuk sini...

      Delete
    3. Rasanya kalau bwk rm100 x cukup nak masuk sini...

      Delete
    4. Rasanya kalau bwk rm100 x cukup nak masuk sini...

      Delete
    5. kalau main game sikit ajer, cukup sangat tu ... selfie sana sini pun syok dah kat icity ni :)

      Delete
  23. Macam mana pulak nak dapat kn ticket..pernah bac dri blog lain...depa kata mesti purchase i city kad dulu setelah itu boleh lah top up kad untuk main permainan yg ada...jika tak beli card tak pe ke...bayar cash je kat setiap counter game tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk tiket masuk tak perlu kad, bayar jer di kaunter tiket ... untuk game bahagian luar tu memang kena beli kad, ada banyak kaunter jual kad dalam tu. so, datang jer :)

      Delete
    2. Ohhhh begitu.....tak sabo rasa nak pi kat i city....in shaa allah plan nak pi 28 ne....terima kasih zie atas info nya...

      Delete
    3. sama-sama ... selamat bercuti yer :)

      Delete
  24. Ape maksud mykad tu ? Mcm kita warganegara . Tunjuk jela mykad . So dapat price mykad tu ye ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betul, mykad tu harga untuk orang malaysia, tunjuk jer mykad kat kaunter tiket ... kalau pelancong ke pekerja indonesia bangladesh ke, harga lainlah :)

      Delete
  25. Ape maksud mykad tu ? Mcm kita warganegara . Tunjuk jela mykad . So dapat price mykad tu ye ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betul, mykad tu harga untuk orang malaysia, tunjuk jer mykad kat kaunter tiket ... kalau pelancong ke pekerja indonesia bangladesh ke, harga lainlah :)

      Delete
  26. Sy dr melaka..sy dtg nek bas..cmne nk dtg sna yew dr stesyen bas

    ReplyDelete
    Replies
    1. stesen bas mana? kalau stesen bas kajang, kenalah naik bas ... kalau tbs boleh naik erl ke kl central, then naik komuter pastu naik bas/teksi.

      better tanya di kaunter bas, diorang lebih expert :)

      Delete
  27. Salam, kalo masuk Snow Walk kul 5:30 ptg, harga rm25.. Tapi, kalo masuk lps kul 6 ptg, harga jadi rm35,, kita bole stay ke dari 5:30 - 8mlm dgn harga rm 25?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ... kalau macam ni, kenalah call icity tanya yer. saya review ajer, bukan pekerja icity, so tak ambil tahu sampai details macam tu sekali :)

      Delete
  28. Tq byk info. 4bln lamanya anak 6thn ckp nak g salji2. 4hari lps bgn2 pagi ckp dia mimpi salji. Boleh la. Tiruan pun tiruan la. T da besar g la salji betul2. Tq info ya. 26 feb kami. Doakan kejayaan kami

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai mimpi salji yer, nak sangat tengok salji lah tu ... selamat bergembira. jangan lupa bawa stokin dan sarung tangan, so jimat lah sikit tak perlu beli kat sana :)

      Delete
  29. Salam... sy nak tanya...sesuai tak bawa baby 8 bulan, 4thn, 7thn & 10 thn.... sejuk sgt ker.... apa yg menarik dlm snow walk nih..... tk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai jer bawa semuanya, yang penting dah bawa stokin, sport shoes dan sarung tangan siap-siap.

      sejuk sangat ke? sejuk lah sebab penuh dengan ais dalam tu ... bayangkan masuk dalam peti beku yang besar :p

      Delete
  30. Salam... sy nak tanya...sesuai tak bawa baby 8 bulan, 4thn, 7thn & 10 thn.... sejuk sgt ker.... apa yg menarik dlm snow walk nih..... tk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai jer bawa semuanya, yang penting dah bawa stokin, sport shoes dan sarung tangan siap-siap.

      sejuk sangat ke? sejuk lah sebab penuh dengan ais dalam tu ... bayangkan masuk dalam peti beku yang besar :p

      Delete
  31. Assalam..nk tnya.mcm mana plak bju sjuk utk bdk kcik or bby 7 bln.diaorg ada dsewakan jgk ker.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam ... baju sejuk kanak-kanak ada disewakan. baju sejuk baby tak sure. better call i-city sendiri untuk kepastian :)

      Delete
  32. Hai nk tnye klu snw walk i city hrga tiket utk weekend berape ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai. sila check di web i-city untuk kepastian. harga yang saya listkan diatas tu harga tahun lepas. tq

      Delete
  33. Hai nk tnye klu snw walk i city hrga tiket utk weekend berape ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai. sila check di web i-city untuk kepastian. harga yang saya listkan diatas tu harga tahun lepas. tq

      Delete
  34. Replies
    1. surau ada. tapi kecil jer lah suarau tu

      Delete
  35. Kalau budah dibawah umur 3 tahun, nak masuk SnoWalk dikenakan bayaran juga ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sure lah pula ... boleh check kat blog i-city lah encik, atau call i-city sediri untuk tanya :)

      Delete
  36. salam kak, nak tanya harga yg akak bagi nak masuk snow walk tu utk local sahaja atau utk non local pun sama jugak kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ... tu harga tiket untuk malaysian citizen. harga tiket 2015. kalau nak tahu yang latest boleh cek sendiri di web icity :)

      Delete
  37. tq sis... info yg amat berguna untuk saya yg baru 1st time nak pergi sana... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama ... jangan lupa tengok air pancut berirama kay :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...