Thursday, November 26

Jangan Terlalu Awal, Lewat Dan Rapat

Salam ...

Entri wordless :) ...

Jangan Terlalu Awal Mengandung, Jangan Terlalu Lewat mengandung Dan Jangan Terlalu Rapat Buat Anak
Yang mana satu? ;)

Korang yang mana? BW pula, ermm jangan-jangan kesemuanya tak? :p Awal ya (eh, awal ke?), rapat pun ya ... lewat jer yang tak sure ;)

Bab rapat tu kalau tak tahan telinga, baiklah merancang yer ... kalau tak mesti ada yang kata beranak ajer kerjanya :p

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

30 comments:

  1. "beranak ajer kerjanya"... Dah macam kucing plak... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kannn ... macam cakap kat ibu kucing jer :p

      Delete
    2. Kesian ibu kucing... Bapa kucing la salah

      Delete
    3. hahaha memang salah bapa kucing pun :)

      Delete
  2. Hahaha...
    Pedulik apa orang ckp...

    Penat lh hidup nk hadap sgt apa orang cakap.
    Yg bercakap tu pun kdg tak berapa nk betul....

    Bersyukur dgn apa yg kita ada :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu huda, penat nak peduli apa orang cakap ... tapi ada juga tau ibu yang sanggup gugurkan kandungan sebab takut orang kata.

      syukur jer la kan, awal ke, lewat ke, rapat ke ... anak tu rezeki :)

      Delete
  3. hihihi... bagi sy jangan terlalu rapat kot...kesian kat anak yg atas lah takut tak cukup perhatian.. apapun terpulang pada masing2 kan... semuanya rezeki dari Allah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kesian pun, nanti yang atas tu kurang kasih sayang. hehe ... tapi kalau merancang sendiri kadang-kadang terlajak ... terlajak perahu boleh diundur, terlajak mengandung rezeki la kan haha :p

      Delete
  4. Replies
    1. anak muda remaja lagi ... sure la tak tahu kan :)

      Delete
  5. bila baca tajuk tu x faham lagi bila tgk gambar ohhhh hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la sis JM... Ingatkan apa tadi

      Delete
    2. apa juga lah yang korang ingat ni :p

      Delete
  6. kalau tanya JM terlalu awal pun tak terlalu lewat pun tak dan terlalu rapat pun x...kesemuanya X!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh JM, terlalu lewat tu tak sure lagi kot ... akan datang kot kot ada rezeki JM kan :)

      Delete
    2. kih kih kih hanya mampu senyum je

      Delete
    3. bila JM gelak, lagi lah tertanya-tanya ni JM :p

      Delete
  7. ada kawan JM merancang baik punya tapi kalau Allah nak beri rezeki tu jadi terima je lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ... especially yang merancang sendiri kadang-kadang terlekat juga, rezeki kan :)

      Delete
  8. bagi JM kalau jalan terlalu lewat tu bukan kuasa kita kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betul ... terlalu lewat dan rapat tu agak susah nak merancang, semuanya rezeki :)

      tapi terlalu awal tu memang kita yang pilih hehehe :p

      Delete
  9. certain org nak anak rapat sbb bila dah tua leh rehat..hurmm pandangan masing2 lah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ramai yang nak dapat anak cepat-cepat, dah tua nanti nak rehat ... saya pun kalau boleh nak macam ni :)

      Delete
  10. Memula Zumal tengok belum tak paham tau, bila renung balik eh ada perut. Ok paham. Haha ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kena renung dulu eh baru nampak :)

      Delete
  11. hahaha.. belum kawen jd kena juga buat family planning :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak kan ... tapi itulah realiti :)

      terus planning bila dah kawin nanti nina ;)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...