Tuesday, November 10

Cara Buat Jagung Manis Keju. Sweet Corn Cheese

Salam ...

Untuk penggemar sweet corn dan cheese, jom buat sweet corn cheese dirumah. Senang, bahan-bahan pun simple ajer ;)
resepi jagung keju sweet corn cheese
Resepi Mudah Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese. Cara Buat Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese Sedap Simple Senang
Yummylicious sweet corn cheese. Yang putih tu cheese,
susu dan butter yang dah cair, sedap dihirup :)~
resepi jagung keju sweet corn cheese
Bahan-Bahan;
resepi jagung keju sweet corn cheese
- 1 Pack Jagung Frozen
- 3 Keping Cheese Cheddar
- 3 Sudu Besar Butter
- 6 Sudu Besar Susu Pekat
resepi jagung keju sweet corn cheese
Cara-Cara;
resepi jagung keju sweet corn cheese
1. Rebus jagung mendidih. Tapis dan tos kan.
2. Masukkan butter dan susu pekat, kacau rata.
3. Masukkan kepingan keju cheddar dan kacau lagi.
resepi jagung keju sweet corn cheese
Boleh kacau sekali gus satu pack jagung atau kacau sikit-sikit tiga kali. Air rebusan jagung tu jangan buang pula kay, boleh buat puding jagung. Klik Sini untuk resepi puding jagung.
resepi jagung keju sweet corn cheese
Resepi Mudah Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese. Cara Buat Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese Sedap Simple Senang
Hanya empat bahan sahaja yang diperlukan :)
resepi jagung keju sweet corn cheese
Resepi Mudah Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese. Cara Buat Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese Sedap Simple Senang
Rebus jagung sekejap sahaja kemudian tapis :)
resepi jagung keju sweet corn cheese
Resepi Mudah Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese. Cara Buat Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese Sedap Simple Senang
Masukkan butter, susu dan cheese kemudian gaul sebati.
resepi jagung keju sweet corn cheese
Resepi Mudah Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese. Cara Buat Jagung Manis Keju / Sweet Cup Corn Cheese Sedap Simple Senang
Zoom sikit. Jemput tengok semua ;)
resepi jagung keju sweet corn cheese
Dessert yang sedap dan sangat senang nak buat. Bahan-bahan simple, penyedian cepat dan ringkas. Kalau beli sweet corn tambah cheese RM3.50 - RM4.50 satu cup. Buat sendiri memang jimat, so boleh lah makan banyak-banyak kan ;)
resepi jagung keju sweet corn cheese
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
resepi jagung keju sweet corn cheese

24 comments:

  1. Replies
    1. sedap kan sweet corn cheese ... anak-anak sure berebut :)

      Delete
  2. Salam singgah sini sis....sedapnya....diana suka sangat makan jagung manis ni...betul tu sis kalau beli mahal...InsyAllah Diana nak buat juga ni sis...tq sis sudi kongsi resepi jagung manis ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam diana ... samalah kita diana, memang suka sweet corn ni ... buat lagi jimat kan ...
      sama-sama :)

      Delete
  3. wow..sy penggemar jagung rebus ni...terliur plak tgk gbr nih hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah la kita ... penggemar sweet corn juga :)

      Delete
  4. nyumm... peberet ni jagung sis... pernah buat sekali dulu, tapi tak letak cheese.. nti nak cuba versi ni plak... :):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti cuba letak cheese pula yer ... guna slice cheddar cheese pun ok, sedap sangat dah :)

      Delete
    2. nampak macam pelik bila bubuh cheese ni.. tapi bila Zie bubuh cheese nampak begitu menyelerakkan lah pulok...

      Delete
    3. nampak jer pelik mummy ... tapi rasa dia terangkat baq hang hehe :)

      Delete
  5. baca entry ni tetiba imbul idea nk bukak kiosk hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha samalah kita dulu teringin juga nak buka kiosk ala-ala nelson tu :)

      Delete
  6. yum yum! baru tau corn ni bole bubuh ngan cheese , ingat ngan butter/ marjerin atau susu je.. nanti leh try ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try mummy try ... bila letak cheese, memang sampai hirup licin butter cheese cair tu :)

      Delete
  7. mmg puas hati lah buat sendiri...boleh mkn ulang-ulang...nyummy!!!! jimat lak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang puas hati ... jimat plus banyak :)

      Delete
  8. Sedapnya.. Boleh cuba buat nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah nanti aiza ... senang sangat ni :)

      Delete
  9. Slm kak.. Kalo gantikan butter ngn marjerin xboleh ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ... boleh jer nak gantikan dengan marjerin. letak jer bahan yang ada dirumah. simple kan :)

      Delete
  10. Slm kak.. Kalo gantikan butter ngn marjerin xboleh ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ... boleh jer nak gantikan dengan marjerin. letak jer bahan yang ada dirumah. simple kan :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...