Wednesday, December 30

Tempat Menarik Di Melaka: Taman Buaya Ayer Keroh

Salam ...

Sambungan cerita percutian yang lepas. Hari pertama kami ke Kolam Air Panas Gadek, Klik Sini. Hari kedua pula kami ke Taman Buaya yang terletak di Ayer Keroh.

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka.
Bahagian luar, masih sama seperti dulu juga.

Ini adalalah kali yang keberapa entah lah BW masuk taman buaya ni. Lima kali dah rasanya sejak dari sekolah rendah. Last kali sampai sini time praktikal di PPM. Time tu memang terasa macam tak ada improvement dari dulu. Tapi kali ni, banyak yang dah improve, harga pun improve lah juga yer ;p

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka.
Nama pun taman buaya, penuh dengan buaya-buaya lah.

Untuk anak-anak pula, ini adalah kali pertama mereka datang kesini. Macam masuk zoo yang lain jugalah, diorang memang excited sangat, Klik Sini. Yang paling diorang seronok sangat kat Taman Buaya Melaka ni sebab diorang boleh usap arnab dan boleh tangkap anak ayam. Si babang memang susah nak dikawal lah bila time tangkap anak ayam ;)

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka. Pegang Arnab & Tangkap Ayam
Si babang yang paling excited pegang arnab dan tangkap anak ayam.

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka.
Ikan keli berenang-renang ketepian jadi tumpuan si kakak berdua.

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka.
Ni aviary corner, open concept. Banyak juga jenis burung yang ada disini.
Si ayah bagi merpati makan. Si kakak nak bagi juga, last-last dia takut.

Paling syok sebab ada pertunjukan. Mula-mula ada pertunjukan silap mata. Lepas tu pertunjukan dengan buaya kecil. Buaya tembaga katanya. Kecil tapi ganas jugalah buaya tu. Pakar buaya tu siap cium kepala buaya kecil dan gosok gigi dia.

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka.
Pertunjukan silap mata dan buaya kecil.

Last sekali pertunjukan buaya besar. Memang besar kay, lagi besar dari orang dewasa. Tapi macam tak ganas sangat lah, sebab buaya besar macam tak aktif. Tapi still menggerunkan pertujukan ni sebab buaya tu besar sangat. Memang agak lama tau pertunjukan buaya ni. Sebab dia nak kena tarik buaya atas pentas pastu nak kena jinak-jinakkan buaya tu pula. Antara aksi yang dilakukan adalah memasukkan tangan kedalam mulut buaya.

Lepas tu, mascot buaya datang menghampiri pengunjung untuk kutip derma. Boleh bagi berapa yang kita suka. Tak nak bagi pun tak apa. Si kakak berdua tu berebut nak juga bagi duit kat mascot buaya, sebab duit tu nanti akan digulung dan dimasukkan kedalam mulut buaya besar. Masuk dalam mulut buaya menggunakan mulut pakar buaya. Memang gerun tau kami yang melihat ni.

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka.
Pertunjukan masuk tangan dan duit kedalam mulut buaya besar.

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka.
Si kakak berdua sibuk nak bergambar dengan mascot buaya bila pertunjukan tamat.

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka. Ala-Ala Mini Zoo.
Selain buaya ada juga haiwan lain, sikit jer lah. Ala-ala mini zoo gitew.

Tempat Menarik Di Melaka. Taman Buaya Ayer Keroh Melaka. Harga Tiket Taman Buaya Melaka. Tarikan Terkini Taman Buaya. Best Ke Taman Buaya? Apa Yang Ada Di Taman Buaya Melaka.
Belanja gambar si baby satu. Pose dengan buaya yang telah diawetkan.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

20 comments:

  1. Replies
    1. anak-anak yang seronok, ibu ayah penat melayan :)

      Delete
  2. Hampir2 nak pegi taman buaya ni juga tapi tukar lokasi saat akhir. Show dia menarik kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. show dia memang menarik lah ... gerun tengok :)

      Delete
  3. Hampir2 nak pegi taman buaya ni juga tapi tukar lokasi saat akhir. Show dia menarik kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. show dia memang menarik lah ... gerun tengok :)

      Delete
  4. Sue pernah pergi sekali jer masa sekolah dulu. Kalo bawa anak2 syokla depa melayan tgk byk binatang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lain sekarang sue, boleh lah datang bawa anak nanti :)

      Delete
  5. Salam singgah sini anies....bestnya dapat pergi ke taman buaya...paling seronok kanak² lah sebab dapat tengok buaya dan binatang lain...Diana pun klu tengok pertunjukkan buaya² ni gerun juga kan...

    Selamat tahun baru 2016 anies..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam diana ... ni bukan blog anies ni diana hehe :p

      anak-anak memang seronok datang tempat macam ni kan, macam zoo diorang rasa :)

      selamat tahun baru diana

      Delete
  6. last pergi dulu pun dah nampak mcm terbiar je ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, time saya datang last sekali macam terbiar ... tapi kali ni dah upgrade dah :)

      Delete
  7. Replies
    1. show buaya lah huda, nama pun taman buaya :p

      Delete
  8. Replies
    1. tak pergi pun, memang tak plan pun nak pergi MPO. takde budget hehe :p

      MPO kat afamosa resort, kat alor gajah ... taman buaya kat ayer keroh, memang lah tak sempat pi ;)

      Delete
  9. Replies
    1. hehe ... tak roger mummy pun nak kesana :p

      lately ni mummy menyepi jer lah, blog dia pun tak update lama, busy hujung tahun macam huda gak :)

      Delete
  10. dulu comot je tmn ni skrg mesti da lawa kan? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comot dulu kan ... walaupun harga tiket murah time tu rasa cam tak berbaloi sebab macam terbiar jer.

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...