Wednesday, January 20

Teringin Nak Ada Rumah Peranginan Sendiri

Salam ...

Apa aktiviti dihujung minggu korang? Esok pun masih cuti. Kami tak ada aktiviti. Semalam ke Putrajaya, hari ini dan esok tak ada tujuan langsung.

Teringin Nak Ada Rumah Peranginan Sendiri. Rumah Cute. Rumah Comel. Rumah Cantik. Rumah Kecil. Rumah Segitiga. Rumah Mampu Milik?
Cantik dan comel ajer rumah ni kan :)

Teringin nak ada rumah peranginan cute comel macam dalam gambar. So, setiap kali cuti boleh ke rumah peranginan sahaja, jimat kos. Tapi tak ada budget nak beli tanah dan buat rumah peranginan. Yang ada hanyalah angan-angan ;p

Teringin Nak Ada Rumah Peranginan Sendiri. Rumah Comel. Rumah Cantik. Rumah Cute. Rumah Kecil. Rumah Segitiga. Rumah Mampu Milik?
Bestnya kalau ada rumah peranginan macam ni :)

Sebelum ni dah pernah dah cerita berangan nak ada vacation home disebabkan kerap tengok rancangan house hunter international di travel channel, Klik Sini. La ni, macam teringin sangat nak ada rumah peranginan sebab bila time cuti sekolah ajer, tak kemana pun, tu pasal lah verangan tak sudah ;)

Gambar diambil dari google, dari dua tuan punya yang berbeza. Credit to both.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

12 comments:

  1. daripada angan2 boleh jadi realiti tau suatu hari nanti, keep praying :)

    ReplyDelete
  2. Tengok rekaan rumah dalam foto kt atas tu pun dah rasa tenang jew hati. .

    ReplyDelete
  3. comel je rumah tu . saya klu ada satu rumah persinggahan di kg pun dah ok ... dari berangan , usaha , insha Allah dpt juga nanti tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanah kampung pun dah mahal dah ni vee, kalau ada sebiji kat kampung pun syok kan :)

      Delete
  4. syokkan .. mummy pun teringin gak.. Tapi nak rumah dalam hutan sebelah ayaq terjun comel.. nyaman je.. jauh dr kesibukkan kota. Tapi hanya dlm angan2 je la.. mummy masih tak mampu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita mummy ... mampu berangan jer ni. tanah kampung jenis jual ekar-ekar, harga pun berakar lah juga :p

      Delete
  5. berangan is free...JM berangan nak beli iphong ;p berangan je lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat iphone boleh sangat beli JM ... skip trave sekali, dah dapat sebijik iphone kan ;)

      Delete
  6. kalau ada tanah sendiri best lah.. tp skrg banyak org lebih suka jual tanah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn kalau ada tanah sendiri memang best :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...