Thursday, March 10

Roti Bakar Keju Telur Cair Separuh Masak

Salam ...

Menu wordless for tonight. Roti bakar keju dengan telur cair separuh masak. Sesuai makan time supper, minum petang dan breakfast.

Roti bakar keju telur cair separuh masak.

Hanya perlukan roti, telur, cheddar cheese dan serbuk lada hitam. Untuk buat telur separuh masak pula, didihkan air, buat pusaran ditengahnya dan pecahkan telur didalam air didih tu.

Memang syok makan roti bakar dan keju cicah telur cair :)~

Tak perlu nak makan dengan sos cili dan mayo bagai. Telur kuning cair dan cheese tu dah memberi rasa yang sangat sedap pada roti bakar ;)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

12 comments:

  1. Wah memariknya cara nak buat telur separuh masak jadi mcm tu. Metod ni x pernah cuba.

    Nanti try jadi ke tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti cuba kay sue ... sure jadi punya, senang :)

      Delete
  2. Eh eh eh... ni lagi satu entri dengki... hahaha...

    Nak jugakkkkk....

    Ala2 benjo gitu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam benjo dengan telur cair gitu, tapi cara makan cicah-cicah ajer :)

      Delete
  3. boleh buat sarapan ke ofis ni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, senang sangat nak disediakan :)

      Delete
    2. dh try buat tp kan guna cheddar cheese. hehee

      Delete
    3. samalah kita guna cheddar cheese, tapi yang slice ... ke nina guna cheddar cheese yang nak kena sagat tu? kalau guna yang tu memang syok habis lah, cair meleleg gitew :)

      Delete
  4. Replies
    1. ituhari tengok roti titap kat TV, betul lah macam sama, cuma keju digantikan dengan kaya :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...