Wednesday, August 3

Bermalam Di Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang

Salam ...

Ini sambungan cerita Berhujung Minggu Di Pantai Bagan Lalang Sepang, Klik Sini. Sepanjang kami disana, kami bermalam di Hotel Seri Malaysia. Kami menginap di Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang ni pun dua hari satu malam sahaja. Cukuplah, sebab dekat jer pun dengan rumah ;)

Hotel Seri Malaysia. Hotel Best Selangor. Hotel Seri Malaysia Best. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool. Sarapan Disediakan
Receptionist area. Penuh dengan lampu ketupat dan kad raya. Raya kan sebulan :)

Actually tahun ni kami belum lagi menginap di mana-mana hotel. So, untuk tahun ni, ini lah satu-satunya hotel yang kami pergi sebab lepas ni BW nak bersalin dah kan. Bermalam di Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang ni pun sempena nak belanja my dotter berdua tu puasa penuh. Tapi kami tak janji lah dari awal, sat lagi lain pula niat budak berdua tu nak puasa :p

Hotel Best Bagan Lalang Sepang Selangor. Hotel Seri Malaysia. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool.
Bilik kami dekat dengan pool. Belum masuk bilik lagi semua dah excited nak mandi kolam.

Hotel Seri Malaysia. Hotel Best Selangor. Hotel Seri Malaysia Best. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool. Sarapan Disediakan
Kami dapat 1 katil queen dan 1 katil single. Seronok my dotters sebab dapat katil sendiri.
Tapi, tak sempat nak snap gambar katil yang masih kemas, habis dikerjakannya ;)

Hotel Best Bagan Lalang Sepang Selangor. Hotel Seri Malaysia. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool.
Basic fasiliti lengkap, ada set bancuh teh dan kopi, ada mini fridge dan TV jenis LCD.

Hotel Seri Malaysia. Hotel Best Selangor. Hotel Seri Malaysia Best. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool. Sarapan Disediakan
Toilet pun bersih. Dua helai tuala dan basic toiletries disediakan.
Tapi toiletries tu tak adalah dalam gambar sebab BW dah ambil buat koleksi :p

Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang ni kategori hotel dua bintang, macam Hotel De Palma Kuala Selangor, Klik Sini. Dari segi fasiliti pun not bad lah, basic semuanya ada. Sejadah disediakan. Kebersihan pun ok. Cuma tak ada kipas, aircond pun dah lama, so panas sikit lah masa tengah hari. Tapi tak jadi masalah pun bagi kami. Bayar murah tak kan nak demand lebih kot :p

Kami beli tiket online. Asalnya BW ada call untuk tanya harga walk in, tapi bila nampak online offer yang lebih murah kami pun book online. Harga walk in RM190++ semalam, harga online pula RM130++ semalam. Jimat kot RM60, boleh lah kan :)

Harga yang dikenakan termasuk sarapan pagi untuk dua dewasa. Kanak-kanak enam tahun kebawah makan free. So, kami just bayar untuk si kakak. Dari segi menu tu, biasa-biasa jer lah. Standard menu hotel dua bintang lah. Antara menu yang ada, nasi lemak, bihun goreng, bubur nasi, lontong dan roti bakar. Cuma yang tak bestnya, tak ada bahagian cereal untuk anak-anak macam hotel-hotel lain. Kalau tak, senang kerja ibu ayah, bagi cereal sorang satu, diam semua kan. Maybe sebab kami datang time raya kot, so diorang gantikan dengan biskut raya.

Hotel Best Bagan Lalang Sepang Selangor. Hotel Seri Malaysia. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool.
Dua kali mandi kolam. Petang lepas check in dan pagi sebelum check out.

Hotel Seri Malaysia. Hotel Best Selangor. Hotel Seri Malaysia Best. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool. Sarapan Disediakan
Mandi sampai kelaparan. Berebut semua nak makan megi. Special delivery dari ibu ni tau.

Hotel Seri Malaysia. Hotel Best Selangor. Hotel Seri Malaysia Best. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool. Sarapan Disediakan
Pas mandi kolam nak ke pantai pula main pasir. Ada laluan belakang nak ke pantai.

Hotel Best Bagan Lalang Sepang Selangor. Hotel Seri Malaysia. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool.
Selfie sebelum check out. Tapi diorang tak puas, sekejap sangat dok hotel katanya.

Hotel Seri Malaysia. Hotel Best Selangor. Hotel Seri Malaysia Best. Harga Bilik Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang Sepang. Hotel Ada Kolam Mandi Swimming Pool. Sarapan Disediakan
Bilik kami nombor 210. Bye bye hotel. Masam jer muka bila nak balik.

Actually bercuti kali ni BW tak rasa seronok mana pun. Just rasa seronok bila tengok anak-anak seronok. Sebab mengandung kali ni badan letih tak ingat. Kerja tidur ajer. Anak-anak sakan mandi kolam dua kali. Time mandi kolam masa petang lepas check in tu ada lah dok perhati lepas tu masuk bilik bancuh air dan masakkan megi untuk diorang. Tapi pagi tu bila anak-anak nak mandi kolam lagi, BW memang dah tak larat sangat, tidur jer dalam bilik.

Masa nak datang tu dah lah sibuk sediakan bekal berkelah. Malam tu pula sibuk kemas baju. Memang rasa nak patah pinggang lah kalau pergi bercuti time perut besar. Naib baik sekejap dan dekat sahaja. Dan lagi bernasib baik kami boleh check in awal. Sepatutnya check in 3.00 pm, tapi kami dapat check in dalam 12.30 macam tu. So, dapatlah BW tidur seround sebelum teman anak-anak mandi kolam dan main pasir. Memang terasa kepenatan yang amatlah bercuti kali ni ;)

Untuk aktiviti berkelah dan main pasir di pantai, Klik Sini.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

38 comments:

  1. Kalau pergi hotel tak sah tak bawa anak2 mandi kolam. Anak2 pantang tengok air kan, nak main jer tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan anak2 je.. yg tua2 ni pun teringin jugak.. ehehe

      Delete
    2. haha betul tu ... anak-anak sekali dengan yang tua pun suka kalau dapat mandi kolam :)

      Delete
    3. dah lama x mndi.. hmm.. nk kna pi cari kolam nih..

      Delete
  2. Teringin juga sesekali stay Kat situ. Seblm ni cuma Gi pantai jap Dan balik je ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita, sebelum ni pun kami balik rumah jer sebab dekat jer kan :)

      Delete
  3. Teringin juga sesekali stay Kat situ. Seblm ni cuma Gi pantai jap Dan balik je ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita, sebelum ni pun kami balik rumah jer sebab dekat jer kan :)

      Delete
  4. pool tu laa yg plg menggoda haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol2.. sbb saya lebih prefer pool dari mandi laut.. hehehe

      Delete
    2. memang menggoda ... mandi kolam memang lagi best dari mandi laut kan :)

      Delete
    3. laut air masih, nnti melekit.. hehehe

      Delete
  5. Replies
    1. hehe tenggelam timbul jer sekarang ni :)

      Delete
  6. harga ok lah tu dgn kemudahan yg desediakan..yg penting anak2 happy..enjoy..
    tq berkongsi ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ... harga memang berpatutan dengan kemudahan yang ada kan :)

      Delete
  7. best anak2 mandi kolam..mmg tak le miss bdk2 ni kalau p hotel

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ... setiap kali nak cari hotel mesti diorang akan cakap nak hotel yang ada kolam :)

      Delete
  8. pernah 2x stay di seri malaysia cuma makanan tak la mewah. kolam pun tak ramai bdk2 msa tu . hehe blh mandi puas2.

    seronok tgk anak2 main bru tahu BW preggy

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang makanan yang disediakan biasa-biasa ajer, tapi sesuai lah dengan harga kan.

      hehe preggy lagi ... tq pha is :)

      Delete
    2. heheheh janji selesa nk tidur dan tandas bersih dh cukup 😋😋

      Delete
  9. cma pernah stay seri malaysia kat JB je.. x de kolam kalau x silap.. tp ok la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. HSM ni standard lah kan pha is, ok la ... selesa dan berpatutan

      Delete
  10. boleh tau website mana ye yg ada promosi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada banyak web yang buat promo HSM Bagan Lalang ni, saya book thru booking.com

      Delete
  11. Itulah tujuan utama anak-anak bila check-in hotel iaitu nak mandi pool.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg besar ni pun sama.. hehehe

      Delete
    2. haha kannn ... pulak tu macam tak sabar, masuk bilik terus nak mandi kolam :)

      Delete
  12. Replies
    1. haah kat sepang, dekat jer dengan rumah kami sebenarnya :)

      Delete
  13. ibu belanja sbb puasa penuh lah ni..yg lain leh tumpang sekaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan ... yang lain tumpang sekaki :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...