Tuesday, June 7

Salam Ramadhan. Tiga Bulan Tidak Berblogging

Salam ...

Salam Ramadhan buat semua. Selamat berpuasa dan menunaikan ibadah kepada semua muslimin dan muslimat. Hampir tiga bulan dah ni tak open blog, tak open email . Dah bersawang dah blog ni ha. Inbox pun dah penuh.

Pantai Tenang
Sekadar Hiasan

BW tak berapa sihat lately ni. Kena penyakit buatan orang. Tapi bukan buatan orang lain pun, penyakit buatan suami sendiri, hehe :p  Inilah akibatnya kalau sekadar merancang sendiri, asyik termengandung ajer kerjanya :)

Padahal scar bersalin ceaser belum lagi dua tahun, dah terlekat lagi, rezeki kan, seronok juga sebab baby sekarang pun dah besar. Ingat lepas dah ramai anak nanti nak ikat, tapi ikat pun hukumnya haram kalau tiada masalah kesihatan. Kena fikir alternative lain lah nampaknya.

Alhamdulillah sekarang dah masuk tri-semester kedua, so dah melepasi dah lah muntah pening loya sakit kepala yang teruk tu. Boleh lah berpuasa dengan tenang. Hopefully dapat puasa penuh tahun ni. Dah dua kali nifas time Ramadhan, kalau dapat puasa penuh kali ni memang best lah.

Anyway, BW nak ucapkan terima kasih pada korang semua yang masih sudi singgah dan drop komen disini walaupun blog dah bersawang. Nanti bila dah sihat sepenuhnya dan mood blogging pun datang, BW akan terjah blog korang pula kay.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

54 comments:

  1. Masya Allah... tahniah BW...

    ReplyDelete
  2. Rindu tau nk tgk resepi kat sini... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ... nanti mood blogging datang, update resepi sampai huda bosan :p

      Delete
  3. Selamat berpuasa BW.

    Semoga dipermudahkan segala urusan ya...

    ReplyDelete
  4. Salam singgah sahur buat BW.... Alhamdulillah dan tahniah BW..... salam Ramadhan juga buat BW....

    ReplyDelete
  5. Salam Ramadhan Zie.. dan Tahniah atas kehadiran bakal org baru..

    ReplyDelete
  6. Wahhh tak lama lagi bole update resepi la ni..syokkknya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak buyung tak larat masak selalu lah mummy hehe :p

      Delete
  7. banyak bersabar....dan ada masa terus menulis.

    ReplyDelete
  8. Kami sedia menanti dan adalah pembaca setia anda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq brother MKL sebab jadi pengomen setia dari mula blog ni wujud :)

      Delete
  9. Tahniah Bw, seronoknya hamil lagi...selamat berpuasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sue ... seronok bila pikir nak dapat baby baru :)

      Delete
  10. alhamdulillah tahniah atas bakal kehadiran cahaya mata baru

    ReplyDelete
  11. Tahniah..seronok ada baby..smga dipermudabkahkan dn selamat semuanya

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum!!!! Zie Has !! Tahniah!!! anak yg ke berapa ni

    ReplyDelete
  13. no wonderlah lama x muncul d blog JM

    ReplyDelete
  14. mula tu risau gak...siapa lak dengki sama Zie Has..rupanya suami sendiri kih kih kih

    ReplyDelete
  15. JM pun dah lama x singah sini..selamat berpuasa jugak

    ReplyDelete
  16. jaga kesihatan ye..semoga kandungan sihat dan dapat berpuasa penuh

    ReplyDelete
  17. Tahniah! semoga dipermudahkan.

    ReplyDelete
  18. assalam..salam kenal..salam ramadhan juga..moga segalanya dipermudahkan ya..

    ReplyDelete
  19. Laaaa patut laaa sepi... Termengandung ropeeerrnyaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal ... terlajak perahu boleh diundur :p

      Delete
  20. alhamdulillah.. rezeki 5 org anakkan. smoga dipermudahkan masa bersalin tu.

    hehee.. kena perbuatan org pon kna jaga2 BW. blhkan pakai perancang di rahim. nina tgk kwn2 mak smua pkai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. tq nina, amin.

      InsyaAllah nanti dah nak stop terus nak pakai perancang juga. buat masa ni, rancang sendiri dulu sebab belum nak stop lagi ;)

      Delete
  21. sama2 heheheh lepas ni dh boleh rancang kot anak2 bw makin besar 😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kalau boleh nak stop terus ... penat, sakit dan takut nak bersalin lagi ... tapi encik suami nak anak lagi :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...