Selamat Berhujung Minggu :)
Buat sesiapa yang malas nak keluar tu, jom la kita memasak di rumah yer. Kali ni BW bakar satay. Untuk makan sendiri-sendiri jer.
Satay yang dibuat sendiri lebih sihat la kan, kurang minyak, kurang lemak & bebas karbon. Kebersihan pun terjamin :)
Satay yang dah siap dicucuk. Untuk makan sendiri-sendiri. Cukup la sekadar 20 batang satay ayam. 20 batang satay daging lembu. Ni dah perap semalaman tau. Dalam mangkuk tu air lebihan perapan & serai untuk merenjis.
Bakar setelah api padam. Hanya gunakan bara arang tu je. Konon-konon nak dapatkan satay yang bebas karbon :p
Rakan-rakan satay yang sedang menunggu ketibaan satay :p Aduhai, lamanya la nak tunggu satay garing, sebab kan guna bara api je, nak satay bebas karbon sangat la kan :)
Yeay, satay dah sampai. Garing & kurang minyak yer. Rasanya bawang & serai memang terasa la, ~~enak dimakan begitu saja ~~ (cam lagu gardenia tu :)
My dotter cakap "panjang nyer satay ni" Kata makan sendiri, mesti la cucuk sebanyak mungkin, kalau nak jual pendek je la yer ;p
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
sedapnye sate tu .. hahah. lg sedap buat sndri.. dari beli kan ?
ReplyDeleteyezze.. lagi sedap dari satay pasar malam la...yg penting bersih & sihat. Tp kalau banding ngan satay hj samuri ke satay willy ke memang takleh lawan rasa satay diorg la :p
DeleteSedapnyaa... Kena buat sendiri jugak ni :p
ReplyDeleteBetul tu, memang sedap. Sedap tu datang bila kita seronok buat & bakar bersama-sama ngan family :)
Delete