Wednesday, December 4

Remaja Kini. Toreh Lengan Bila Putus Cinta. Apa Nak Jadilah!

Salam ...

Hari ni BW nak cerita pasal remaja sekarang ni. Bukan semua la remaja macam ni. Segelintir sahaja kot. Tapi rasa geram pula bila tengok gambar-gambar diorang yang banyak tersebar kat facebook ni.


Jadi trend pula yer, bila putus cinta, toreh lengan. Dah macam tak ada agama, tak ada ibu bapa pulak. Buat sesuka hati je. Dah toreh lengan tu, dengan muka tak malunya upload pula tayang satu dunia. Buat malu parents aje. Sabar aje lah.


Hopefully, benda-benda macam ni dijauhi dari family BW. Yang baik jadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

15 comments:

  1. Replies
    1. tu la pasal ... ntah pape la remaja camni ni

      Delete
  2. sebab tu bercinta kena guna akal. jangan hati semata. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...lagi bagus jangan bercinta terus la... biar tunggu umur 20 tahun kot, baru matang sikit :)

      Delete
  3. ish seram la plak..dulu akak senior kat skolah pn pnah wat g2. xsggup nk tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah terjadi depan mata yer. tak patut kot buat macam ni :p

      Delete
  4. hmmm.. budak2 baru nk kenal cinta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau cam gini la dikatakan baru nak kenal cinta, jangan bercinta la, menyusahkan mak bapak. :)

      Delete
  5. Replies
    1. keren? setahu BW keren tu maknanya hebat ...

      tade hebatnya buat perangai macam tu :p

      Delete
  6. anak sapa la ni. bila dia da tua mesti malu sendiri.

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...