Friday, February 21

Senarai Chalet / Homestay / Inap Desa Best Dan Murah, Kampung Taman Sedia, Cameron Highland

Salam ...

Entri kali ni lebih kepada simpanan BW. Actually BW dah google pasal chalet & homestay ni hujung tahun lepas, kononnya nak pergi tahun ni. Tapi apakan daya, termengandung pula, haha, tak larat nak jalan jauh. So simpan list ni untuk next year la, tunggu baby baru besar sikit ;)

Pilihan BW yang berjiwa kampung ni, ofcoz la menginap di Kampung Taman Sedia. Cuma tak boleh pilih lagi nak inap desa yang mana. Kebanyakan inap desa disini menyediakan beberapa unit bilik sahaja, so BW listkan semua, senang nanti nak tau mana yang still available ;)




Jom usha 6 senarai homestay area Kg. Taman Sedia, Cameron Highland yang berjaya menarik minat BW, 1 dah try, tinggal 5 lagi ;) ...


1. Ros Chalet

Tel: 012-5838060
Rate: RM80 - RM180
Unit: Bilik Standard - Bilik Family
Web/Blog: Klik Sini
My Review: Klik Sini


2. Melati Homestay

Tel: 019-5480129
Rate: RM150 - RM300
Unit: Bilik Family - Rumah
Web/Blog: Klik Sini


3. Lily Homestay

Tel: 05-4911477
Rate: RM100 - RM200
Unit: Bilik Standard - Bilik Family - Rumah
Web/Blog: Klik Sini


4. Neeza Chalet

Tel: 012-2677287
Rate: RM100 - RM250
Unit: Bilik Standard - Bilik Family - Rumah
Web/Blog: Klik Sini


5. Aszi Chalet & Fauziz Homestay

Tel: 017-272 5107
Rate: RM160 - RM250
Unit: Bilik Family - Rumah
Web/Blog: Klik Sini

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

38 comments:

  1. hehehe...memang suka berjalan ea? boleh tolong tourism malaysia promote hotel& hostel sempena VYM 2014 ne... heheeh...

    p/s: boleh pulak ter mengandung.... heheheh comel... take care...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka :) tapi destinasi budget dalam msia je, hehe :p

      p/s: ter.. sebab baby kecik lagi, tapi dah nak dapat yg baru ;)

      Delete
  2. waa.. nice share.. dulu pernah pi cameron sekali.. dok hotel bajet jugak, x igt dah nma apa.. dulu pi ngan kawan.. teringin plak nk pi dgn family nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni beza sikit dari hotel bajet, hotel bajet normally tak safety utk anak-anak, inap desa ni budget tapi selamat :)

      nanti dah kawin, boleh la pi ngan family :)

      Delete
    2. wah wah wah kalau p dengan kawan2 memng best.. bebeza g dengan family.. perbezaan tu sangt la ketare ahaaks

      Delete
    3. pergi dengan kawan memang best ... pergi dengan family pun lagi best sebenarnya especially kalau ada anak :)

      Delete
  3. Thanks 4 d info..! senang nanti nak pegi.. :)

    ReplyDelete
  4. Tq sharing...banyak info ni. Yang aszi chalet yang lastu...y 2014 jun...my ipar dah guna homestay dia memang selesa....best katanya...saya pernah sekali guna homestay Ayyob resources kalau x silap namanya...rumah teres 2 tingkat..kalau g reramai memang berbaloilah...dulu semalam 400 kalau x silap... nanti nak tgk details satu2 homestay ni .mana tau best to try ke. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best kampung ni kan. kena pilih chalet yg bersih dan selesa je. suasana memang best :)

      Delete
  5. Replies
    1. boleh klik link yang diberikan yer, setiap chalet tu ada nyatakan nombor contact diorang. saya review ajer bukan owner chalet tu :)

      Delete
  6. pernah stay di ros chalet..berbaloi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang berbaloi kan ... harga murah, suasana nyaman ajer :)

      Delete
  7. Ada bilik kosong tak utk mlm ni.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila call owner chalet yer, saya just review. tq!

      Delete
  8. sis...boleh tlg rekemen tak homestay yg sempoi & bersih yg ada 3 bilik tidur 2 bilik air kawasan tnah rata

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry tak boleh nak recommend ... saya just list kan ajer, sekadar berkongsi info. maybe boleh baca review dari blogger yang lain kot :)

      Delete
  9. Replies
    1. setiap list chalet tu ada disenaraikan no telefon ... ni mesti tengok gambar tapi tak baca details ni :)

      Delete
  10. Sape ada contack no share ya..
    Teringin nk pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tu kat atas, nombor telefon barisan pertama selepas setiap nama chalet yang dah di bold kan

      Delete
  11. Sape ada contack no share ya..
    Teringin nk pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tu kat atas, nombor telefon barisan pertama selepas setiap nama chalet yang dah di bold kan

      Delete
  12. Replies
    1. setiap list chalet tu ada disenaraikan no telefon ... ni mesti tengok gambar tapi tak baca details ni :)

      Delete
  13. kebtulan tgk blog sis, nak pi next week,thankyouuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaahhh.. kalau awk g.. nnti kirim salam pada angin cameron utk sy yer hahahaha sy insha allah pegi bulan 12 nie

      Delete
    2. selamat bercuti, both of you :)

      Delete
  14. boleh share mana homestay yv still kosong pada 29/10-30/10,klu boleh nak rumah bawah.klu apartmend nk ada lif..12org..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila call sendiri yer encik ... saya sekadar berkongsi info sahaja. tq :)

      Delete
  15. untuk yg rasa nak bermalam di Marina Chalets tu saya rasa fikir 2 kali..bagi saya not recommended..room ratenya mengalahkan rate hotel taraf 3 bintang tp servicenya very poor..dah tu penyambut tetamu tu x mesra pelanggan..dengan bileknya berabuk..nyesal betul..percutian yang membosankan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. really? tq for your review ... saya akan delete dari list ni lah. sebab list ni pun untuk kegunaan sendiri juga dimasa akan datang. thanks :)

      Delete
  16. wa bestnya dpt info ni, sy mmg suka ke CH, selalunya cari homestay kat cari-homestay.com jer, ni dpt maklumat tambahan, thks

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama ... next time bolehlah menginap di homestay taman sedia pula, nyaman ajer tau :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...