Monday, April 21

Tempat Menarik di Melaka : Bermain Pasir Di Tanjung Bidara, Masjid Tanah

Good Nite All ...

Korang pernah ke sesaja plan nak mandi pantai area Melaka? Tak pernah pula kami plan macam ni, sebab air laut area Melaka ni sama macam JB, keroh, tak ada hati nak mandi  :p Actually tak plan pun nak pergi bercuti kat Tanjung Bidara ni. Datang sini pun sebab nak jenguk my brother yang bujang ni, sebelum dia berangkat ke Sudan. Lama dah dia tak kerja kat Sudan, last sekali sebelum arwah mak sakit.

So, alang-alang dah sampai Tanjung Bidara ni, kami bawa la anak-anak main pasir. Nak bagi mandi memang tak la, keroh kot. Tapi ada je yang mandi. Kalau dok area Kuala Lumpur, Selangor better pergi mandi kat Port Dickson dari datang sini :p

Lama dah tak main pasir :)

 Seronok sangat la si adik tu sebab jarang-jarang bagi main kotor-kotor ni :p

 Si kakak dah berpindah kawasan, gaduh gamaknya :p

Ha, puas dah main, ready nak gi makan pula.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

6 comments:

  1. Replies
    1. seronok seronok seronok :) (macam kata si ipin)

      Delete
  2. Aktiviti bersama keluarga yang pendek macam nie pun dah cukup untuk anak2 rasa seronok dan keluar dari rutin seharian mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezze, dapat main sejam pun dah suka sangat :)

      Delete
  3. owh, kat sini rupanya tanjung bidara tu. selalu dengar nama tempat tu dalam pantun.. x tau kenapa popular sangat.. hehehe
    singgah menabung sini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada eh dalam pantun :p ... popular rupanya, nampak macam tak berapa org nak datang :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...