Sunday, April 27

Jom Buat Buffet Steamboat Budget Di Rumah

Happy Weekend ...

Sape suka makan steambat angkat tangan? :) Meh buat steamboat budget kat rumah. hehe. Budget la kan sebab kali ni buat steamboat sup bahan simple jer. Normally bila buat steamboat BW selalu ada udang ngan sotong tapi kali ni tak ada, boleh la labu :p

Kalau makan buffet steamboat kat restoran harga antara RM20-RM30 satu kepala. So far kami baru pernah pergi 4 restoran; Seoul Garden, Steamboat Antarabangsa, The Island Steamboat dan Q Thai. Kalau ada baby susah sikit nak makan buffet steamboat restoran ni, gangguan :p Buat kat rumah kan selesa dan budget ;)

 Steamboat budget kuah sup aje. Yang penting sedap dan kenyang ;)


Lama benor nak tunggu mendidih ni, lapor dah :p

Steamboat dengan bahan yong tau fu, sayur kangkung, kueh teow, kuah sup dan sambal home made. My dotter cakap "Macam kat kedai la". Kedai la sangat makan pun kat lantai dapur je sebab takut si baby datang kacau. Kalau kat dapur ada safety gate, kesian baby dok memanggil kat pagar ;)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

14 comments:

  1. mkn mcm nie kat umah lagi seronok kan...berganda2 bestnya...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok... macam-macam style makan, sebab kita aja kan :)

      Delete
  2. Bagus idea nie... mudah jer pun kan... tapi idah tak pernah makan steamboat... hehehe.. kg tul aku nie kan... bukan apa.. tak berapa suka tu jer... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezze mudah sangat ... boleh la cuba nanti, wpun tak berapa suka, tapi anak-anak mesti suka sebab yong tau fu kan cam nugget je :)

      Delete
  3. Sedap...sedap.. kena belajar buat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. yang ni tayah belajar, just rebus je tapi sedappp ;)

      Delete
  4. punya la sedap dia mkn , baby jerit pun tak dgr jer ya ... hehehee . mmg lbh jimat buat sendiri ... supyna guna kiub knor pun dah ok .

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. dengar, tapi buat-buat tak dengar :p takleh bagi join sekali kan sebab periuk panas ... erm sedap kan kalau guna kiub knor especially tomyam :)

      Delete
  5. best2.. sy slalu wt mcm ni ngn housemate, hehe

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...