Friday, March 6

Resepi Jus Sihat. Buang Toksin Dari Badan Secara Semulajadi

Salam ...

Semalam dah review Hurom Slow Juicer, Klik Sini. Kali ni nak share resepi sihat yang mampu membantu pembuangan toksin dari dalam badan secara semulajadi dengan campuran buah-buahan dan sayur-sayuran. Resepi dari my brother :)

Sewaktu pemprosesan. Hampasnya tu proses sekali lagi, so, kita akan dapat jus pekat dan berserat :)

Buah-Buahan;

- Oren Sunkis
- Epal Hijau

Sayur-Sayuran;

- Lobak Merah
- Timun
- Tomato
- Batang Saleri
- Capsicum

Hanya perlu bersihkan dan potong. Masukkan dalam slow juicer. Lebihkan oren, epal dan carrot. Yang lain-lain tu kurangkan supaya dapat just yang bukan sekadar sihat tapi sedap juga ;)

Biasanya BW skip capsicum tu. Sebab tekak ni takleh telan jus yang ada capsicum, agak heavy rasanya. 

Yang paling penting, jangan letak gula walaupun sikit je tau :)

Thanks For viewing! By: BW (Buat Wanita)

11 comments:

  1. uihh sihatnye..kat jepun dulu byk jual jus sayuran dalam kotak/botol. jus tomato pun ade hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm tu la, kat msia pun ada air kotak buah + sayur.. tapi yg dalam kotak tu sedap sangat, sebab ada bahan tambahan... kalau buat sendiri manis buah aje :)

      Delete
  2. Kalo sue pun x berani nk letak capsicum..kang x tertelan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... kalau letak capsicum memang kena tutup hidung la, sebab rasa cam jus sayur tomyam yg pelik :p

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...