Monday, August 17

Penangan Masakan Melayu. Gara-Gara Open House

Salam ...

Just entri pendek untuk hari ni, dua hari tak update blog, hari ni pun still mandom lagi :p

doraemon makan banyak
Kekenyangan, sampai bulat macam doraemon :)

BW sekeluarga kekenyangan dan mandom sebab ada 4 jamuan raya kat area my rumah sepanjang dua hari ni. Sabtu siang, ada satu open house, malam pula ada jamuan raya kejiranan. Jamuan raya tu banyak sangat lemang tau, sampaikan semua dijemput untuk bawa balik rumah. Ahad pula, siang ada satu open house, malam pun ada satu open house. Macam biasalah menu raya kan, menu melayu yang sememangnya sedap dan berlemak belaka. Bila nampak, nak cuba. Bila dah cuba, mandom jadinya :)

Alhamdulillah rezeki, dua hari tak masak nasi. Tapi masak juga sedikit juadah untuk pot luck jamuan raya dan untuk dibawa ke rumah jiran-jiran.

Nota Kaki: Mandom tu bahasa kedah kot (sebab encik suami yang selalu sebut). Maksudnya, tidak bersemangat dan asyik nak tidur aje :)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

11 comments:

  1. dulu dok kat sg petani selalu guna word mandom..nie dah lama jd perantau kat perak, dah tak guna..tambah2 lg kawen dgn org tganu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, sekarang dah cakap perok kome yer ;) ...

      Delete
  2. Rezeki dapat makan free x payah masak dah...

    ReplyDelete
  3. Salam singgah sini sis....wahh...rezeki akhir syawal ni sis...makan sampai mandom...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam diana ... yezze makan sampai mandom :p

      Delete
  4. malaysian and food berpisah tiada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ... lebih tepat lagi manusia dan food berpisah tiada, negara lain pun sama aje kalau tak darurat tak berperang :p

      Delete
  5. rezeki jangan ditolak, orang kata... hihihii...
    Jom,visit ummi. TQ

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...