Tuesday, September 1

Blog Design Tahun Pertama, Kedua & Kini

Salam ...

Korang perasan sesuatu tak? Sesuatu yang lain pada blog ni? Actually, BW dah tukar design baru untuk blog BuatWanita.Blogspot.Com.

Watermark blog buat wanita
Watermark Blog BuatWanita.Blogspot.Com

BW tukar design sempena second blog anniversary, Klik Sini. Sekadar suka-suka upload design-design sebelumnya untuk tatapan sendiri kemudian hari.

Design Blog Terkini (2015/Kini)

Kali ini BW mengekalkan warna pink coklat untuk header, cuma background ditukar dengan yang colorful sikit. Tema adalah simple dimple. Header pun kecil, just letak tiltle blog aje, tak ada gambar langsung. Simple, tiada music dan tiada animated widget. Widget lama pun dah tukar kepada widget baru yang simple. Sebab dah dua tahun berblogging, content pun dah banyak, so kenalah simple-simple aje, nanti lambat loading pula :)

Design terkini blog buat wanita.

Design terkini blog buat wanita

Design Blog Tahun Kedua (2014/2015)

Untuk tahun kedua, tema warna adalah pink coklat. Header pink coklat, background pun polkadot pink coklat. Blog tanpa music dan animated widget. Semua widget sama dengan tahun pertama, hanya widget comel selamat datang aje yang diremove sebab lambat loading ;) 

Design Blog Tahun Kedua

Design Blog Tahun Kedua

Design Blog Tahun Pertama (2013/2014)

Tahun pertama, BW pilih tema warna light pink dengan motif rama-rama. Sesuai la dengan url blog BuatWanita.Blogspot.Com. Blog tanpa music dan tanpa animated curser dan button bagai. Sebab BW rasa kalau terlampau banyak sangat letak widget ni jadi berat nak loading. Tapi letak juga widget selamat datang yang comel. Blog baru content tak banyak, ok la kot ;)

Design Blog Tahun Pertama

Design Blog Tahun Pertama

Actually kan, BW tak lah rajin menukar template berkali-kali. Template tetap template yang sama, template basic powered by blogger. Hanya tukar blog header dan background sahaja.

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

16 comments:

  1. salam singgah sini sis....wahh...cantik...diana pun teringin nak tukar wajah blog ni...hihi

    ReplyDelete
  2. JM x pandai nk design layout blog just guna je template yg ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually better guna template yang ada je ... cuma tukar header dan background dah jadi lain :)

      Delete
  3. sah!! ZH juga suka pink like me kan kan kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, suka la sikit-sikit, light pink kan sedap mata memandang ... tapi takde la fanatik pink pun :p

      Delete
  4. Replies
    1. encik suami pun cakap macam tu ... design-design sebelum ni dia kata serabut :p

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...