Monday, October 5

Cara Buat Tart Buah Cream Paling Senang

Salam ...

Untuk penggemar tart buah dan cream, BW nak share cara paling senang nak buat dirumah. Untuk makan sendiri je ni tau, kalau nak bagi orang lain makan atau nak jual memang tak sesuai :p
cara buah tart buah sedap
Cara Buat Tart Buah Cream Paling Senang. Resepi Tart Buah Whipping Cream Sedap
Yummylicious tart buah cream.
cara buah tart buah sedap
Cara paling senang untuk buat tart buah cream adalah dengan menggunakan whipping cream ready made dalam botol :p So, kita boleh makan bila-bila masa. Tak perlu la nak pukul whipped cream banyak-banyak, tak perlu nak buat tart buah cream banyak-banyak. Kita buat sikit bila time kita rasa nak makan aje. So, semuanya fresh ajer dan cream pun tahan lama la kan ;)
cara buah tart buah sedap
Cara Buat Tart Buah Cream Paling Senang. Resepi Tart Buah Whipping Cream Sedap
Guna whipping cream ready made dalam botol aje :)
cara buah tart buah sedap
Cara Buat Tart Buah Cream Paling Senang. Resepi Tart Buah Whipping Cream Sedap
Just picit whipping cream pada tart yang kita nak makan sahaja.
Tak perlu buat banyak-banyak, sentiasa fresh :)
cara buah tart buah sedap
Cara Buat Tart Buah Cream Paling Senang. Resepi Tart Buah Whipping Cream Sedap
Susun potongan buah di atas cream.
Boleh letak buah ikut suka, apa yang ada dalam fridge jer :)
cara buah tart buah sedap
Cara Buat Tart Buah Cream Paling Senang. Resepi Tart Buah Whipping Cream Sedap
Zoom sikit. Hanya letak anggur, epal dan sunkist :)
cara buah tart buah sedap
Cara Buat Tart Buah Cream Paling Senang. Resepi Tart Buah Whipping Cream Sedap
Jemput makan semua.
Bila time nak ngap sumbat buah sepenuh-penuhnya :p
cara buah tart buah sedap
Sesuai dimakan bila-bila masa ikut suka. Buah-buah pun boleh letak ikut suka, apa yang ada dalam fridge ajer. Tak perlu susah-susah nak ke hypermarket beli strawberi kiwi bagai, makan sendiri ajer kan ;)
cara buah tart buah sedap
Untuk resepi kulit tart yang rangup boleh Klik Sini.
cara buah tart buah sedap
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
cara buah tart buah sedap

18 comments:

  1. wah nampak sedap sangat..nyamm!!

    ReplyDelete
  2. Sedapnya sis...diana nak juga try buat tart buah cream ni...terima kasih sis sudi kongsi resepi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. diana dah ada acuan tart, tinggal beli whipping cream ready made ajer, try tau :)

      Delete
  3. Bagus buat sendiri.. Comel je.. Nampak sedap pula tu..

    ReplyDelete
  4. one day nak belajaq jugaklahh.. nampak Zie buat macam senang je..jeles tau mummy...! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang senang pun mummy, macam buat biskut ajer cuma kena tekan-tekan dalam acuan tart tu yang leceh sikit :)

      Delete
  5. Terliur nya daku....


    Oit... nk sebalang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, sekeping gambar boleh la huda ;)

      Delete
  6. Replies
    1. nyum nyum ... syok bila makan, tapi bila berat badan naik terus jadi tak syok :p

      Delete
  7. sedap dan comel.. hehe
    nina klau mlas nk putar whipping cream bli yg btol ltak bt pavlova

    kalau mkn sendiri buah apa2 pun hantam kalau nk bg org mkn kena buah mahal :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah kita, whipping cream botol lagi senang, main picit aje.

      betul tu, kalau nak bagi orang kena la letak strawberi kiwi bagai kan ;)

      Delete
  8. wah!! Mmg betul lah paling senang dan nampak sedap nymummy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang senang ni, takyah susah-susah nak pukul cream lama-lama sampai kembang, picit je kan ;)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...