Sunday, October 4

Resepi Mudah Sayur Kangkung Goreng Berlada

Salam ...

Bila dah tak ada idea nak upload resepi apa, upload resepi sayur la pula nampaknya :) Resepi sayur kangkung goreng berlada ni resepi orang selatan kot. Dulu first time masak, encik suami kata tak pernah pula dia makan sayur kangkung goreng berlada. Biasanya sayur kangkung kita goreng belacan atau goreng kicap je kan :)
cara masak sayur kangkung pedas
Resepi Mudah Sayur Kangkung Goreng Berlada Sedap. Cara Masak Sayur Kangkung
Sayur Kangkung Goreng Berlada
cara masak sayur kangkung pedas
Bahan-Bahan;
cara masak sayur kangkung pedas
- 1 Ikat Sayur Kangkung
- 2 Sudu Lada Bawang Blend
- 2 Sudu Minyak Masak
- Sedikit Gula
- Secubit Garam
cara masak sayur kangkung pedas
Cara-Cara;
cara masak sayur kangkung pedas
1. Panaskan minyak masak dan tumis lada bawang blend hingga garing.
2. Masukkan sayur kangkung yang telah dipotong, kacau rata dan masak hingga layu.
3. Masukkan sedikit gula dan secubit garam kemudian kacau rata.
cara masak sayur kangkung pedas
Resepi Mudah Sayur Kangkung Goreng Berlada Sedap. Cara Masak Sayur Kangkung
Masak sehingga sayur kangkung layu macam ni.
cara masak sayur kangkung pedas
Resepi Mudah Sayur Kangkung Goreng Berlada Sedap. Cara Masak Sayur Kangkung
Zoom sikit. Selamat mencuba :)
cara masak sayur kangkung pedas
BW suka makan sayur kangkung goreng berlada ni. Tapi taklah masak selalu sayur kangkung ni sebab anak-anak tak suka langsung dengan kangkung.
cara masak sayur kangkung pedas
Bila upload resepi sayur kangkung, teringat pula video kangkung ;p
cara masak sayur kangkung pedas

cara masak sayur kangkung pedas
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
cara masak sayur kangkung pedas

24 comments:

  1. kangkung oh kangkung hihi
    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

    ReplyDelete
    Replies
    1. kangkung dulu naik sekarang dah turun :)

      Delete
  2. Replies
    1. samalah la kita, suka makan sayur kangkung goreng berlada juga :)

      Delete
    2. kannnn... lagipun mummy ni memang peminat sayur2 kampung..sodap!

      Delete
  3. Kangkung nie sayur feveret Zumal ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti mak zumal rajin masak kangkung untuk zumal kan? :)

      Delete
  4. Salam singgah petang sis...sedapnya sayur kangkung ni sis...diana dan hubby paling suka dengan sayur kangkung ni...lebih2 lagi kalau goreng kita kasih pedas2....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. diana pun suka pedas yer, samalah kita :)

      Delete
    2. Wawa pn suke.. Tpi jarg sgt masak.. Hehe

      Delete
  5. Simple tapi sedap.. Yang penting masak sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, yang penting masak sendiri, masak dengan kasih sayang gitew :)

      Delete
  6. Sempat lagi tu membahan pm...

    Haishh... jgn sis jangan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, bila sebut kangkung ajer memang teringat video kangkung ni :)

      Delete
  7. Apa2 pun.... nmpk sgt yummy lh kangkung tu....

    Mkn ngn nasik panas....


    Ayyakkkk lapo dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn sedap dimakan dengan nasi panas :)

      Delete
  8. ohh makanan org selatan patut la selalu goreng belacan dgn kicap je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama dengan encik suami, dia orang utara juga ... katanya dia dulu tak pernah makan kangkung goreng berlada ni :)

      Delete
  9. jm pun pernah masak kangkung berlada ni tetapi JM x blend tetspi tumbuk je ladan bawang tu. Sayur kangkung mmg sedap tetapi 'angin' kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau rajin memang kena tumbuk la, baru kick sayur kangkung tu ... erm, 'angin' tak mana tu? :p

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...