Sunday, November 22

Pra Jualan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur

Salam ...

Ni kesinambungan cerita Karnival Upin & Ipin, Klik Sini. Kebetulan sangat tarikh dan tempat Pra Jualan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016 sama dengan Karnival Upin & Ipin. So, join sekali lah ...

Pra Jualan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016. Pesta Buku 2015. Pesta Buku Di Maeps Serdang.
Booth-booth jual buku.

Pesta buku ni dewan sebelah dewan karnival upin ipin ajer. Time BW beratur beli tiket upin ipin, encik suami dan anak-anak tunggu dalam dewan pesta buku ni. Nasib baik kan, ada aircond lak tu dalam dewan. Kalau tak mau menangis boboi berdua tu kepanasan menunggu.

Selepas penat menonton persembahan dan pusing karnival upin ipin, kami pun singgah sekejap di pesta buku. Lebih kepada singgah cari makan sebenarnya :p

Pra Jualan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016. Pesta Buku 2015. Pesta Buku Di Maeps Serdang.
Buku kanak-kanak. RM2 jer satu.

Pra Jualan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016. Pesta Buku 2015. Pesta Buku Di Maeps Serdang.
Diskuan up to 70%.

Pra Jualan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016. Pesta Buku 2015. Pesta Buku Di Maeps Serdang.
Booth yang unik lain dari lain.

Pra Jualan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016. Pesta Buku 2015. Pesta Buku Di Maeps Serdang.
Booth al-ameen serve holdings.

Pra Jualan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016. Pesta Buku 2015. Pesta Buku Di Maeps Serdang.
Buku-buku Edukids

Pra Jualan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2016. Pesta Buku 2015. Pesta Buku Di Maeps Serdang.
Hambar :p

Tak banyak gambar dan cerita nak dikongsikan. Booth jual buku jer lah yang ada. Booth gerai makan pun sikit ajer. Pra jualan pesta buku hambar la. Yang ado sajer. Maybe sebab pra jualan jer kot. Ke sebab budget dah kena potong 2.6 billion eh ribu hehe :p Nasib baik buat sekali tarikh dengan karnival upin ipin. Kalau tak, yang datang pun yang ado sajer la kot :)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

18 comments:

  1. jauhla plak tempatnye, agaknye klu beli on9 dpt x harga ni......???

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu lah, entah-entah lebih kurang jer dengan harga online ... tapi kebanyakan yang promo sampai 70% buku lama ... buku keluaran baru memang tak dapatlah diskaun banyak :)

      Delete
  2. kurang promosi kut tu xde orang..lagi2 musim hujan lani malas nk keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai orang datang karnival upin ipin ... tai sebab pesta buku yang ado jer, semua yang singgah tengok terus keluar kot :)

      Delete
  3. setuju... mungkin kurang promosi kot... so, ada beli buku tak sis? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami tak plan pun nak shopping buku, plan nak gi karnival upin ipin jer ... masuk situ pun sekajap sajer sebab cari makan dek kerana gerai makan upin ipin panjang que nya hehe :p

      Delete
  4. Tak tahu pun.. Memang banyak diskaunnya. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya promosi kurang kot, yang datang pun sebab datang karnival upin ipin ... memang banyak diskaun, novel pun banyak

      Delete
  5. Klu dkt wawa, confirm stg borong da ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak sangat wawa rajin baca buku, siap nak borong :)

      Delete
  6. Hari ni Popular Book Store pon buat sales 50% members... Puas borong tadi.. murah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh siap borong? ... terserlah sifat rajin membaca SS :)

      Delete
  7. sy nk diorg kembali semula ke PWTC!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ... kalau kat PWTC meriah tak? ;)

      Delete
  8. wahhh memang sale besar-besaran ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la, sale besar-besaran sampai 70% ... tapi pengunjung tak ramai pun

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...