Sunday, November 15

Resepi Roti Gulung Oat Simple Sedap Senang

Salam ...

Jom buat roti gulung oat. Memang simple lagi senang plus sedap. Sesuai untuk dimakan time sarapan, minum petang dan supper ;)
cara buat roti gulung telur oat sedap
Resepi Roti Gulung Oat Simple Sedap Senang. Cara Mudah Buat Roti Telur Gulung Oat. Roti Fish Chip Prawn Chip Sosej Crab Stick Sedap Best
Roti gulung oat :)
cara buat roti gulung telur oat sedap
Untuk roti gulung oat ni boleh gunakan apa sahaja inti yang korang suka. Biasa BW letak potongan fish chip, prawn chip, sosej dan crab stick. Kalau rajin boleh la letak inti ayam kari ke, sardin ke atau daging rendang ke. Kalau malas, letak jer frozen food macam BW pun dah ok ;)
cara buat roti gulung telur oat sedap
Bahan-Bahan;
cara buat roti gulung telur oat sedap
- Roti Potong
- Sosej/ Fish Chip
- Minyak Masak
- Telur
- Garam
- Oat
cara buat roti gulung telur oat sedap
Cara-Cara;
cara buat roti gulung telur oat sedap
1. Penyekkan roti supaya kurang serap minyak bila digoreng.
2. Pukul telur bersama secubit garam hingga sedikit kembang.
3. Masukkan inti kedalam roti dan gulungkan hingga padat.
4. Celupkan didalam telur dan salutkan dengan oat.
5. Goreng hingga garing.
cara buat roti gulung telur oat sedap
Untuk bancuhan telur pula boleh juga ditambah sedikit tepung gandum dan sedikit air atau susu. Tapi kalau tak berapa rajin sangat, telur sahaja pun dah ok :)
cara buat roti gulung telur oat sedap
Resepi Roti Gulung Oat Simple Sedap Senang. Cara Mudah Buat Roti Telur Gulung Oat. Roti Fish Chip Prawn Chip Sosej Crab Stick Sedap Best
Gulungkan inti dalam roti, celupkan dalam telur dan salut dengan oat.
cara buat roti gulung telur oat sedap
Resepi Roti Gulung Oat Simple Sedap Senang. Cara Mudah Buat Roti Telur Gulung Oat. Roti Fish Chip Prawn Chip Sosej Crab Stick Sedap Best
Goreng hingga garing ;)
cara buat roti gulung telur oat sedap
Kalau korang tak suka makan roti yang jenis berminyak macam ni, boleh cuba roti bakar telur, Klik Sini dan Klik Sini.
cara buat roti gulung telur oat sedap
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
cara buat roti gulung telur oat sedap

24 comments:

  1. Sodap ni! Ooo bari tau kena penyekkan dulu roti tu.. Patutlah bila mummy masak minyak bersepah.. Hero kecik suka ni.. Tp tak suka yg byk minyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak penyekkan roti tu memang bersepah la minyak bila makan, sebab roti serap minyak banyak ;)

      Delete
  2. Salam singgah pagi isnin sis...wahh....sedapnya...

    ReplyDelete
  3. nyum3x.. lapar pulak tengok roti ni.. Lg2 yg mmg giler kalau bab2 roti ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, kalau suka makan roti ... memang semua menu roti pun suka kan :)

      Delete
  4. hehehhe....lapar pulak tgk gbr pepagi nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ... sesuai sangat roti gulung oat ni buat sarapan :)

      Delete
  5. Hadoi... Tempat SS ni dah laa hujan... Nengok roti ni lapo balik dah! Padahal SS baru telan laksa... Keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. patutlah lapo SS ... laksa tak kenyang la :p

      Delete
  6. nyum nyum sesuai untuk seisi keluarga

    ReplyDelete
  7. wahhh..nak cuba ni... belum pernah buat yg dibalut oat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah nanti kay ... yang ni senang kan ;)

      Delete
  8. mmg super senang lah...x sampai 15min dah siap..esok pagi nk minta adik pegi cari roti gardenia tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ... cepat dan super senang ... yang tak senang bila turn nak mencuci pinggan :)

      Delete
  9. Replies
    1. betul tu ... simple sangat dan sedap :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...