Wednesday, December 9

Review Tak Berbayar. Best Ke Trio Waffle Maker?

Salam ...

Last time BW dah share pasal return barang di lazada, Klik Sini. Time tu dapat waffle maker yang connector dan locknya longgar. Bila dah report di Lazada, dapatlah ganti dengan yang baru.
bagus ke best beli trio waffle maker
Review Tak Berbayar, Trio Waffle Maker. Waffle Maker Best Guna. Waffle Maker Tak Best. Bagus Ke Trio Waffle Maker
Trio Waffle Maker.
bagus ke best beli trio waffle maker
Tapi kan bila dapat yang baru, locknya macam tu lah juga, longgar. Tapi connector oklah sikit. So, BW assume memang macam tu lah kot rupa waffle maker trio ni, made in china lah katakan. Takpe lah murah ajer, asal boleh bakar waffle sudah :)
bagus ke best beli trio waffle maker
Setelah beberapa kali guna Trio Waffle Maker ni, BW rasa worth it lah. Dah barang murah kan, tak boleh lah nak expect too high. Ada pro and cons lah.
bagus ke best beli trio waffle maker
Kelebihan Trio Waffle Maker;
bagus ke best beli trio waffle maker
1. Cepat Masak
bagus ke best beli trio waffle maker
Memang waffle cepat masak kay kalau guna Trio Waffle Maker ni. Berasap-asap time bakar tu. So, janganlah sentuh yer, kat bahagian luar pun panas juga.
bagus ke best beli trio waffle maker
2. Off Sendiri
bagus ke best beli trio waffle maker
Trio Waffle Maker ni macam sandwich maker yang banyak terdapat dipasaran tu juga, dia akan off sendiri bila dah masak.
bagus ke best beli trio waffle maker
3. Bentuk Segi Empat
bagus ke best beli trio waffle maker
Yang bestnya bentuk segiempat ni, kita boleh bakar roti juga :)
bagus ke best beli trio waffle maker
4. Waffle Tebal
bagus ke best beli trio waffle maker
Kalau korang suka waffle tebal ala-ala belgian waffle macam dekat A&W tu, bolehlah beli Trio Waffle Maker ni. Walaupun tebal tapi rangup.
bagus ke best beli trio waffle maker
Review Tak Berbayar, Trio Waffle Maker. Waffle Maker Best Guna. Waffle Maker Tak Best. Bagus Ke Trio Waffle Maker
Sapukan minyak sebelum masukkan adunan waffle
bagus ke best beli trio waffle maker
Kekurangan Trio Waffle Maker;
bagus ke best beli trio waffle maker
1. Pembakaran Tak Sekata
bagus ke best beli trio waffle maker
Paling tak best pasal Trio Waffle Maker ni sebab waffle yang dihasilkan pembakaran tidak sekata. Kita kena pusingkan waffle dan bakar semula kalau nak sekata.
bagus ke best beli trio waffle maker
2. Saiz Agak Besar
bagus ke best beli trio waffle maker
Ingatkan saiz waffle maker ni tipis la. Rupanya gemuk lah. So, leceh sikitlah kalau nak angkut bawa ke hotel :)
bagus ke best beli trio waffle maker
3. Cable Agak Pendek
bagus ke best beli trio waffle maker
Kalau plug kat dapur rumah agak tinggi, terpaksalah korang guna extension. Nasib baiklah plug dapur BW tak tinggi mana, so ngam-ngam jer cable tu.
bagus ke best beli trio waffle maker
4. Waffle Tebal
bagus ke best beli trio waffle maker
Untuk sesiapa yang tak suka waffle tebal, tidak disarankan beli trio waffle maker ni. Kalau korang pernah beli waffle gardenia, anggaran ketebalan waffle yang dibuat guna Trio Waffle Maker ni, double saiz waffle gardenia tu.
bagus ke best beli trio waffle maker
Review Tak Berbayar, Trio Waffle Maker. Waffle Maker Best Guna. Waffle Maker Tak Best. Bagus Ke Trio Waffle Maker
Waffle pertamaku, guna resepi pancake, Klik Sini.
Nampak tak? Pembakaran tak sekata langsung.
bagus ke best beli trio waffle maker
Kepada sesiapa yang terasa macam nak beli waffle maker, tapi tak sure nak yang mana, hopefully entry ni dapat membantu. Kalau korang jenis yang tak memilih, boleh la beli waffle maker made in china. Harga pun murah semuanya dibawah RM100.

Tapi kalau korang nak yang terbaik kena lah beli waffle maker made in USA ke kan. Waffle maker memang tak ada lah brand panasonic ke toshiba ke. So, either korang beli yang murah giler atau yang betul-betul mahal :)
bagus ke best beli trio waffle maker
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
bagus ke best beli trio waffle maker

42 comments:

  1. Yang bestnyer tu boleh buat waffle sendiri kat rumah kan...tapi kalu ada banyak kekurangannya baik kita tengok jenama lain...comparekan dulu....baru beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bunda, compare dulu ... macam saya ni dah baca dah review orang lain, tengok brand lain pun ada juga kekurangannya ... so saya ambil jer yang ni, sebab saya tak memilih sangat, asal boleh guna ajer :)

      Delete
  2. wah..hebat2 ..terasa nak makan ..terbaik

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hehe kannn ... blog resepi lah katakan :p

      Delete
  4. Replies
    1. untuk adik-adik yang baru leh belajar masak sesuai la rujuk kat blog ni sebab banyak resepi simple ... untuk akak-akak yang dah expert, tak sesuai rujuk blog ni :)

      Delete
  5. Waffle tebal isinye pun kena teballa kn,sedapnye sis..... Kalau beli pun skping dh RM3 isi ciput je...;-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap jugalah walaupun tebal tapi rangup gak ... ni kalau anak ramai macam saya sesuai sangat yang tebal gini ni, sorang makan satu dah kenyang, so tak payah nak tunggu bakar banyak kali :)

      Delete
    2. Kalau buat sendiri berapa ja kan kos

      Delete
    3. memang jimat buat sendiri :)

      Delete
  6. Kalau nak brg murah dan sanggup menerima kekurangan produk tu maka boleh la beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, untuk yang tak memilih sahaja ... kalau demand lebih, haruslah beli yang mahal :)

      Delete
  7. Salam singgah petang Zie....sedapnya waffle tu...kalau teringin nak makan terpaksa beli...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sorang jer yang nak makan, beli jer la kan diana ... tak berbaloi masak, nanti tak habis :)

      Delete
    2. Betul tapi buat sendiri kebersihan dan kualiti lebih terjamin

      Delete
    3. setuju tu ... kebersihan dan kualiti terjamin kan :)

      Delete
  8. sedapnya waffle tu..best blh buat sdri..kalau harga mahal sikit tp function lbh krg je baik ambik jela yg murah pun..janji blh buat waffle kan:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best buat sendiri ... kalau waffle maker made in china memang function lebih kurang ajer ... kita pilih pun sama ada suka waffle tipis ke tebal, itu jer... kannn suhaila, janji boleh buat waffle:)

      Delete
  9. Sy masih mencr waffle maker yg lain drpd yg lain. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah yang lain dari lain? lain macam mana tu :)

      Delete
    2. bentuk mickey. jupe kt disneyland waaaaaaaaa

      Delete
    3. oh ada lah anies ... bentuk hello kitty la, bear lah, mickey lah ... tapi stove top punyalah, elektrik punya tak jumpa lagi :)

      Delete
  10. Barang elektrik perlu ada lulus Sirim, ada tak Bw?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ada ... trio ni kompeni malaysia, tapi barang-barang dia semua made in china :)

      Delete
  11. Lepas ni tak perlu lagi beli diluar sebab dah boleh masak sendiri kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ... lepas ni anak-anak tak minta dah kot bila keluar jalan, sebab dah selalu makan kat rumah :)

      Delete
  12. Replies
    1. untuk yang suka waffle tebal boleh lah cuba trio ni ... kalau suka waffle yang tipis betul, boleh try takada :)

      Delete
  13. tu sbb bab brg elektrik ni lbh baik beli depan mata . blh cek itu ini ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ok jer, dah baca dah review orang lain, dah tahu kekurangannya ... tapi beli juga, memang nak waffle maker empat segi :)

      Delete
  14. brg buatan China mcm tu la.. ehhehe
    janji selamat digunakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat selamat ada sirim hehe, produk made in china tapi company malaysia, bolehlah kan sebab murah ;)

      Delete
  15. kalau dah ada cop sirim tu insyaAllah selamat digunakan..

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...