Thursday, December 10

Resepi Mudah Sayur Kacang Buncis Goreng

Salam ...

Lagi menu untuk adik-adik. Bila dah tak ada menu nak diupload, sayur pun boleh lah kan :) Untuk adik-adik yang baru belajar memasak. Jom masar sayur kacang buncis goreng.
kacang buncis goreng senang sedap
Resepi Mudah Sayur Kacang Buncis Goreng. Cara Masak Sayur Kacang Buncis. Kacang Buncis Dan Carrot Goreng Sedap Simple Senang
Kacang buncis goreng dengan telur dan carrot.
kacang buncis goreng senang sedap
Bila masak sayur kacang buncing, BW add on carrot sekali untuk anak-anak makan. Sebab budak-budak kecil ni diorang tak suka kacang buncis. So, carrot tu optional yer adik-adik :)
kacang buncis goreng senang sedap
Bahan-Bahan;
kacang buncis goreng senang sedap
- Sayur Kacang Buncis (Dipotong)
- Lobak Merah (Disagat)
- 1 Biji Telur
- 1 Ulas Bawang Putih (Dihiris)
- 1 Ulas Bawang Kecil (Dihiris)
- 1 Sudu Minyak Masak
- Secubit Garam
kacang buncis goreng senang sedap
Cara-Cara;
kacang buncis goreng senang sedap
1. Goreng telur hingga menjadi telur hancur dan ketepikan.
2. Panaskan minyak dan tumis semua bawang hingga naik bau.
3. Masukkan lobak merah dan masak hingga lobak jadi lembut.
4. Masukkan telur hancur, kacang buncis dan kacau rata hingga masak.
5. Masukkan secubit garam, gaul rata dan tutup api.
kacang buncis goreng senang sedap
Resepi Mudah Sayur Kacang Buncis Goreng. Cara Masak Sayur Kacang Buncis. Kacang Buncis Dan Carrot Goreng Sedap Simple Senang
Masak hingga kacang buncis sedikit layu.
kacang buncis goreng senang sedap
Resepi Mudah Sayur Kacang Buncis Goreng. Cara Masak Sayur Kacang Buncis. Kacang Buncis Dan Carrot Goreng Sedap Simple Senang
Selamat mencuba :)
kacang buncis goreng senang sedap
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
kacang buncis goreng senang sedap

28 comments:

  1. Resipi simple sedap ..berkonsepkan sayur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul cikgu etuza nampak seakan Simple tapi menyelerakan

      Delete
    2. resepi untuk adik-adik baru belajar masak ni :)

      Delete
  2. Sedap ja nampak walaupun Simple.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. patut maintain slim, suka makan sayur :)

      Delete
  4. Salam singgah pagi Zie....sedapnya...kesukaan Diana juga ni Zie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam diana ... patut slim diana suka makan sayur :)

      Delete
  5. kalu dijudu ngan ikan masin ni walllaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. anies suka ikan masin yer ... kalau lauk sayur macam ni biasa makan dengan ikan goreng / ayam goreng :)

      Delete
    2. org malaysia sis. x suka ikan massin sila blk brazil ;-)

      Delete
    3. alamak, tak suka ikan masin lah anies, tapi kampung kat malaysia lah hehe :p

      Delete
  6. Rasa dah lama plak tak makan kacang buncis ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kacang buncis memang jarang beli kan :)

      Delete
  7. kalau malas nk buat sayur lemak goreng mcm ni pon senang. hehe

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum Kak saya dah try resipi kakak! Memang ringkas cepat dan yang paling penting rasa nya pon sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam ... senang jer resepi ni kan. nanti boleh lah masak lagi dan lagi :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...