Monday, December 7

Small Gift Untuk Pengomen Top 5 Dua Tahun Lepas

Salam ...

Entri ni sekadar untuk simpanan sendiri. Dua bulan yang lepas BW gigih buat krafangan untuk pengomen top five bagi dua tahun yang lepas. Jari ni tak kreatif, so ambil masa lama sikit nak siapkan ;)

Small Gift Untuk Pengomen Top 5 Dua Tahun Lepas. Hadiah Untuk Top Komentator / Kaki Komen / Pengomen Tegar.
Personalized bookmark.

Mesti ada antara korang yang rasa BW ni poyo kan. Biasanya kita update gift yang kita dapat jer kan. Tapi disebabkan ini adalah kali pertama BW bagi small gift untuk pengomen di blog Buat Wanita, haruslah disimpan dalam blog kan ;)

Nampak tak? Dah dua tahun blogging, baru sekali bagi gift, hehehe. Nampak benor malasnya kan ;p Hopefully lepas ni BW mampu maintain bagi gift at least setahun sekali ke kan. Time bercadang nak bagi gift dan minta alamat tu dua bulan yang lepas tau, Klik Sini. Dua bulan baru sampai pada penerimanya, hehe. Sorry eh korang, lambat sikit :)

Lima top blogger yang tersenarai adalah Jari Manis, Nhhas (Huda), Suhailah Hamid, Pha Is dan Muhammad Khairuddin Lim. Personalized bookmark tu kononnya nak buat ikut karakter setiap blogger, tapi tu lah, jari ni tak kreatif lah. Untuk JM, sepatutnya nak buat baju coat pink, tapi tak pandai, so gantikan dengan dress pink. Untuk Huda pula ais krim sebab kuat makan katanya :p Untuk Suhailah pokok hijau sempena sihat. Untuk Pha Is applique muka pening. Untuk brother MKL pula sepatutnya nak lukis flight tapi susah, so lukis kereta.

Small Gift Untuk Pengomen Top 5 Dua Tahun Lepas. Hadiah Untuk Top Komentator / Kaki Komen / Pengomen Tegar.
Jari Manis Travel - JM

Small Gift Untuk Pengomen Top 5 Dua Tahun Lepas. Hadiah Untuk Top Komentator / Kaki Komen / Pengomen Tegar.
Real Life Is Real - Nhhas

Small Gift Untuk Pengomen Top 5 Dua Tahun Lepas. Hadiah Untuk Top Komentator / Kaki Komen / Pengomen Tegar.
Sihat Itu Nikmat - Suhailah

Small Gift Untuk Pengomen Top 5 Dua Tahun Lepas. Hadiah Untuk Top Komentator / Kaki Komen / Pengomen Tegar.
Budak Pening - Pha Is

Small Gift Untuk Pengomen Top 5 Dua Tahun Lepas. Hadiah Untuk Top Komentator / Kaki Komen / Pengomen Tegar.
Kaki Travel Khairuddin - MKL

Hadiah telah pun selamat sampai pada semua penerima. Hopefully korang semua suka la yer hadiah yang tak seberapa dari BW ni. Anyway, thanks kay sebab korang semua rajin komen sepanjang dua tahun kewujudan blog ni :)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

52 comments:

  1. Salaam singgah BW :)

    Comey hadiah, hehe

    ReplyDelete
  2. terima kasih BW, semoga dimurahkan rezeki BW.
    Suka sgt hadiah BW bagi, dan terharu sbb BW buat sendiri.
    Untungla pandai memasak dan pandai menjahit.

    TQ so much :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama sue ... terima kasih juga buat sue sebab tak jemu-jemu komen kat sini :)

      actually kan, tak pandai menjahit pun ... tu jahitan tangan pun asyik tercucuk jarum, gigih tak hehe :p

      Delete
  3. Untuk Huda pula ais krim sebab kuat makan katanya....

    Down sungguh... hahahadoiii...

    Kita diet lah BW...
    Hwa hwa hwa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sebab huda selalu mengaku kuat makan :)

      eh eh jangan down ... jadikan motivasi hehehe :p

      Delete
  4. Zie Has...ye! hadiah dah lama JM terima...tapi entri belum publish masih draft lagi...terkejut sbb sampul x de setem mesti hantar by hand kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Punya lah gigih dia p buh dlm letter box umah kita no...

      Delete
    2. sayalah JM ... gigih masukkan dalam peti box JM dengan huda :)

      Delete
    3. special delivery tanpa setem untuk JM dan huda ... dah expert tau area p9 tu sebab dulu my kakak dok situ ;)

      Delete
    4. Perghhhh... By hand... ZH ada skodeng dorang tak? he he he...

      Delete
    5. special delivery tu SS hehe ... kalau skodeng diorang mau terkezut :p

      Delete
  5. Hadiah bw kita dh buh dlm envelop tp x pos lg.... bizi yg amat skrg... nk g spital pun x sempat... lusa nk gerak dh...

    Blk nnt lh kita pos jika pjg umur ye. Insya Allah

    ReplyDelete
  6. cantik!!! semua cantik dan Zie Has mmg kreatif..JM mmg x mampu nak buat mcm ni...mampu beli yg ready made je..suka sgt...terima kasih..meh sini nak pelok ketat2 hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sebab dua tahun baru bagi hadiah hehe... macam JM selalu bagi, jenuhlah kalau buat sendiri kan :p

      Delete
  7. BW... kita suka ais krim tu... haha...
    Ais krim tu my faveret tau... nyum nyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka mkn aiskrim tapi badan comel je x gumuks...x aci mcm ni

      Delete
    2. nasib baik huda suka :)

      JM pun sama juga, sama kurus jer macam huda ... orang yang ada anak jer badan tak ter kontrol ni hehe :p

      Delete
  8. Zie Has...hadiah ikut tema...JM suka sgt...no other word TQ very much.. dan terima kasih tak terhingga kerana sentiasa sudi boom blog JM...terima kasih juga sudi jadi kawan maya JM...muah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. patutnya untuk JM buat baju coat barulah sesuai untuk kaki travel, tapi tak reti, yang penting pink, boleh la kan :)

      terima kasih juga buat JM sebab selalu boommm sini gak :)

      Delete
  9. JM datang komen bukan nk 'something' but sbg balas jasa baik..bila blog kena bomm so JM balas balik dgn boom hehe...jgn marah eh..kalau satu entri lebih dari satu komen huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu JM ... kita komen mengomen sebab suport each other kan bukan sebab hadiah :)

      mana leh marah JM kalau satu entri banyak komen, lagi suka adalah hehe :)

      Delete
  10. tahnia...Jm dah tak nek ke laman Etuza tu..komen ni bukti blogger tu mesra. Saya tak apa2 jika dapat saya anggap rezeki, menag saya suka komen2 jika ada masa bw

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu Etuza..minta maaf kerana lama x singgah bukan tak sudi tetapi belum sampai turn Cikgu Etuza lagi..JM sedang balas kunjungan...sabar ye...blog cikgu Etuza di lupa tidak..."we as a blogger we support each other"

      Delete
    2. paling mesra adalah JM kan cikgu etuza :)

      betul tu, support each other ... bila ada masa kita blogwalking lah kan :)

      Delete
  11. Apa yang tak kreatifnya lagi BW. Cantik apa melati tengok hadiah kecil comel molek tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat applique yang susah tak reti ... tu pasal cakap tak kreatif :)

      Delete
  12. penghargaan sbg rakan siber tu yg tak ternilai., kipidap dongibapp., ;p

    ReplyDelete
  13. Salam singgah petang Zie.....comelnya gift² tu....memang kreatif zie buat...Apa² pun tahniah kepada semuanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam diana ... kreatif sikit-sikit jer tu diana, reti buat yang senang-senang ajer :)

      Delete
  14. Tahniah utk semua... Anda memang layak.. he he he..

    ReplyDelete
  15. tahniah buat semua.. kreatifnya.. comel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius comel.. kalau nina mesti comot :)

      Delete
    2. ala nina belum try buat lagi, ntah-ntah kiut miut ajer :)

      Delete
  16. bkn setakat kreatif memasak , kreatif juga buat kraftangan ... cantik .

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenuh menggunting banyak kali sebenarnya, bukan kreatif pun jari ni :)

      Delete
  17. wahhh tahniah utk penerima...mesti senyum smpi ke telinga bla dpt hadiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadiah biasa-biasa jer tu anies ... belum tahap senyum sampai ke telinga lagi kot :p

      Delete
  18. Memang Cantik gifttu. Untung siapa dapat

    ReplyDelete
  19. rajinnya zie has.. comel ze has buatsemuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurang rajin ni aiza, dua tahun blogging baru bagi gift :)

      Delete
  20. tahniah kepada 5 yang tersenarai..

    ReplyDelete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...