Monday, January 12

Cadar Akemi Cantik, Berkualiti & Tahan Lama

Salam ...

Besok dah start sekolah. My dotter yang sulong tu Darjah 1. Excited dia nak sekolah pakai baju kurung. BW kata kat dia, bila dia dah start sekolah, kena tidur bilik sendiri. Tak boleh tidur dengan ibu ayah.

Corak pilihan si kakak. Mulanya nak pilih yang ada princess, tapi yang tu banyak warna putih, soh suruh dia pilih lain. Dia pilih bees, comel katanya ada bunga-bunga. Erm.. gegirl la katakan :)

So, bermula la misi mendeco bilik my dotter. Banyak guna yang lama je, almari lama, tilam lama, aksesori lama. Cuma deco wall dia aje, Klik Sini dan Klik Sini. Pastu nak cadar baru, nak cadar kartun katanya.

Pilihan BW ialah cadar akemi. Kenapa akemi? Sebab cadar akemi ni kain berkualiti, sejuk, tahan lama, warna tak pudar. BW ada satu cadar ni start guna dari first year time study di UTP. Sampai sekarang ada tau. More than 10 years. Lama kot, sayang nak buang, sebab memang elok lagi, sejuk aje bila guna. Lagipun kenangan, mana boleh buang je kan ;)

Warna warni the cadar. Cute je bees ni :)

Cadar akemi ni memang mahal. So, kena tunggu la Jusco buat promo kan baru boleh beli. Make sure discount 50% - 70% yer ;p Kalau tak ada discount memang rasa mahal sangat. Sebab set cadar tanpa comforter pun dah ratus-ratus. Kami dapat grab cadar queen akemi party dengan harga RM65 after less. Berbaloi-baloi ;)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

22 comments:

  1. Replies
    1. erk.. my dotter la not your dotter :p

      Delete
    2. kenapa dotter abe MKL lak yg untung hihih

      Delete
    3. kann... banyak menaip sampai tersilap :)

      Delete
  2. Cantik corak cadar tu..harga pun berbaloi sgt bila ada sales....

    ReplyDelete
    Replies
    1. berbaloi sangat sebab tahan lama kan :)

      Delete
  3. pandai kk pilih...cantik...beg sek ada gambar princess tk kakak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak sekarang.. memilih. kita dulu semua ikut je kan. beg dia memang ada princess pun. seb baik beli awal, kalau beli lambat, banyak beg frozen, nak beg frozen la pulak :P

      Delete
  4. jusco sales memang terbaek.. boleh juling mata :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. betul tu, kalau tak nak juling jangan datang jusco time sales :)

      Delete
  5. selamat tidur sendiri2 buat dotter kak BW...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok diorang nak tidur sendiri bila dapat bilik warna warni :)

      Delete
  6. Replies
    1. hehe berbaloi sangat.. boleh guna bertahun-tahun sampai bosan :p

      Delete
  7. sep sikit memang berbaloi la kan. saya pun beli masa sale rambang rambang mata.
    jadilah penguna bijak heheh

    3 Sebab Anak kuat Mengamuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sep la ... tapi kalau rambang mata time sales jadi tak sep dah kot ;p

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...