Wednesday, January 7

Penangan Baby Boy. Aktif Sungguh.

Salam...

Entri sembang kosong untuk hari ni. Just nak ngomel pasal anak lelaki. Lain macam betul aktif baby boy ni berbanding baby girl.

Pantang lepas, semua nak main sendiri, kakak nak pegang pun tak bagi ;)


Anak pertama dan kedua dapat gegurl. So, time baby diorang manja la kan, ta berapa nak aktif. Ni nombor tiga dan nombor empat boboiboy. Yang nombor empat still manja lagi la, sebab tak pandai jalan, baru 7 bulan. Yang nombor tiga ni la aktif sangat. Sekarang dia dah 1 tahun 7 bulan. Aktif bebeno.

Ni kira baru merasa penangan keaktifan baby boy la. Pening kepala. Sejak umur 1 tahun pun dah nampak dah aktif dia. Panjat sana-sini, capai sana-sini, tempat tinggi pun tak takut. Masuk sana masuk sini, semua tempat pun dia tak takut. Risau berganda jadinya. Aduhai la baby boy ku. Ni belum lagi si baby pandai jalan. Kalau ada geng, lagi menjadi la agaknya ;p

 Kepenatan main dah ni, sampai tertidur. Senang sikit hati ibu nak round-round  :p

Patut la orang tua-tua suka cakap, anak perempuan kecil-kecil senang jaga tapi anak lelaki kecil-kecil susah nak jaga. Ermm...

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

18 comments:

  1. Betul tu...anak lelaki ni 'buas'nya lain macam..penat kita nak kejar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai tak terkejar, pastu panggil, pastu jerit, pun tak dilayannya ;p

      Delete
  2. betul, anak lelaki mmg mcm tu. tp sebaiknya biar depa aktif waktu siang. nnt malam senang nak tido awal sbb bateri habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... tapi kalau terlebih aktif tertidur awal, nanti malam bangun pulak. hai la :)

      Delete
  3. seronoknya lihat anak2 bw...untung bw ada 2 pasang anak...yan suka lihat kanak2 aktif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah rezeki. suka juga tengok anak orang lain aktif, tapi bila ana sendiri yg aktif, tak larat nak menjaga ;)

      Delete
  4. hahahah memang betul kot kak.. sebab ina yg ada sorang adik lelaki pun, memang pening kepala dibuatnya.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... sebab tak ada adik, so dulu tak tahu sangat. bila dah ada anak baru tau penangan baby boy ni :)

      Delete
  5. hi... lama tak jengah aktiviti kemain lagi.. kan memang boy mak jadi superwomen.. ade 2 orang kat umah so paham sangat apa awak rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... si ayah dia pun selalu geleng kepala. hehe. sebab baby girl memang tak camni ;)

      Delete
  6. lelaki waktu kecil mmg payah sikit tp besar nanti, merekalah yg jaga kita. Ni anak laki sy pun, amboi sgt. tidur pun ckup2 je. mana ada nak lajak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai la baby boy kan, pening. erm... zaman dah berubah. biasa anak perempuan yg jaga ibu ayah bila sakit tua nanti, anak lelaki just keluarkan duit belanja. sebab menantu belum tentu nak bela kita mertua ni :)

      Delete
  7. Hehe...besok2 bila adik dah besar lagi la suka bermain sebab ada kawan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. tak dapat bayangkan keaktifan dia :)

      Delete
  8. Rasanya dlu masa umur setahun jagung ni memang buas.. rasa nk panjat semua. Itu mak yg cerita. Nanti dh besar tak buas. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully macam ni la. kalau aktif sampai kebesar, pening berganda :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...