Wednesday, June 3

Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman

Salam ...

Tak sabarnya nak pergi Floria Putrajaya. Siapa suka pergi floria angkat tangan. Actually BW baru pernah pergi dua kali Floria Putrajaya ni, tahun 2009 dan 2012. Floria 2013 dan 2014 pula encik suami pergi dengan anak-anak sahaja. BW tak ikut sebab dalam pantang anak ketiga dan keempat.
karnival bunga floria putrajaya
So sebelum pergi floria esok, nak layan gambar-gambar floria yang lama. Ambil feel gitew ;)
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
 Unik-unik hasil gubahan bunga di Floria Putrajaya ni.
karnival bunga floria putrajaya
Just share gambar Floria Putrajaya 2012 dan 2009 aje lah. Yang 2013 dan 2014 tu suami snap guna camera handphone aje, gambar tak cun :p
karnival bunga floria putrajaya
BW datang Floria Putrajaya 2012 bersama suami dan my dotters dua orang. Floria 2012 memang meriah.  Ada penyertaan dari negara luar. Ada design rumah-rumah. Memang cantik la hiasan dalam khemah dewan aircond tu. Landskap kat luar pun cantik-cantik semuanya. Puas selfie sana sini ;)
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
 Festival bunga dan taman Putrajaya 2012.
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
 Hiasan berkonsepkan lautan pun ada, memang cantik.
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
 Ni gubahan dari Japan. Simple tapi menyerlah.
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
 Hiasan bunga dari negara luar juga. Unik dan cantik.
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
 Ni landskap kampung. Ada banyak lagi landskap lain.
karnival bunga floria putrajaya
Floria Putrajaya 2009 pula BW pergi dengan rakan kursus. Time ni BW ada kursus IPV6 di Putrajaya selama seminggu, so dua kali pergi :) Floria 2009 ni tak berapa menarik kalau nak dibandingkan dengan tahun-tahun selepas tu. Floria 2009 ni penyertaan dari pelajar sekolah. Not bad la, memang banyak sangat bunga. Cuma design, hiasan, landskap semua kureng cantik sikit.
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
 Floria 2009 @ Putrajaya, Malaysia
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
Penuh dengan bunga-bungaan.
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
Dah budak sekolah yang deco, diorang buat haiwan la kan ;)
karnival bunga floria putrajaya
Floria Festival @ Putrajaya. Karnival Bunga & Taman. Floria Putrajaya Best. Seronoknya Pergi Floria Putrajaya Malaysia
Landskap di luar, agak simple.
karnival bunga floria putrajaya
Nanti BW share pula pasal Floria 2015 yer. Esok InsyaAllah nak pergi. Kita tengok, makin meriah ke, makin cantik ke, ke macam dulu jer. Will see ;)
karnival bunga floria putrajaya
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
karnival bunga floria putrajaya

10 comments:

  1. sue belum pernah pergi lagi, teringin nak pergi sebenarnya, tapi hubby tak suka tempat crowded sangat..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak crowded mana la sue kalau weekdays ... kalau weekend memang crowded la :)

      Delete
  2. Haha... 8 kali pnganjuran... sy x g 2 kali je.sb jerebu.
    Sis g hrni lah jom... sy cuti hrni ... jom lh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh 6 kali dah pergi, syokkan dok putrajaya. ...kami pergi esok, InsyaAllah. nanti nhhas update blog dulu kay. erm, cuti sempena nak gi floria ke? bukan time rehat boleh gi ke ;)

      Delete
  3. saya pergi masa tahun 2011 dan 2013 je . harap2 hujung minggu ni dapat pergi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok kan ... kalau tak ada hal, nak pergi setiap tahun. tahun ni punya lagi best la, jangan lupa pergi :)

      Delete
  4. Dah pergi 2 tahun..insyaallah nk p lagi tahun ni..memang kreatip diorg

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kreatif ... pergi tau jangan tak pergi :)

      Delete
  5. kiranya BW x pernah missed ehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. missed la ... baru pergi 3 kali. suami dan anak je pergi 5 kali :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...