Tuesday, June 2

Resepi Muffin Vanilla Coklat Rice Sukatan Cawan

Salam ...

Jom buat muffin vanilla chocolate rice. Mudah aje anak-anak pun suka :)
muffin vanilla coklat simple sedap
Resepi Muffin Vanilla Coklat Rice Sukatan Cawan. Cara Buat Muffin Vanilla Chocolate Rice Simple Senang Sedap
 Muffin vanilla chocolate rice :)
muffin vanilla coklat simple sedap
Bahan-Bahan;
muffin vanilla coklat simple sedap
- 11/2 Cawan Tepung Naik Sendiri
- 1 Biji Telur (Gred A)
3/4 Cawan Susu
- 2 Sudu Besar Chocolate Rice
- 1/2 Cawan Minyak Jagung
- 1/2 Cawan Gula Kastor
- 1 Sudu Besar Serbuk Vanilla
muffin vanilla coklat simple sedap
Resepi Muffin Vanilla Coklat Rice Sukatan Cawan. Cara Buat Muffin Vanilla Chocolate Rice Simple Senang Sedap
 Adunan muffin vanilla chocolate rice sebelum dibakar.
muffin vanilla coklat simple sedap
Cara-Cara;
muffin vanilla coklat simple sedap
1. Pukul minyak jagung dan telur sampai kembang.
2. Masukkan gula kastor dan serbuk vanilla, pukul lagi hingga sebati.
3. Masukkan susu dan tepung bergilir-gilir, pukul lagi dan lagi.
4. Masukkan chocolate rice, kacau dan tuang dalam cup.
5. Bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 15-25 minit.
muffin vanilla coklat simple sedap
Resepi Muffin Vanilla Coklat Rice Sukatan Cawan. Cara Buat Muffin Vanilla Chocolate Rice Simple Senang Sedap
Muffin vanilla dengan chocolate coins didalamnya.
Baking untuk my dotter bawa bekal ke sekolah, Klik Sini
muffin vanilla coklat simple sedap
Resepi Muffin Vanilla Coklat Rice Sukatan Cawan. Cara Buat Muffin Vanilla Chocolate Rice Simple Senang Sedap
Muffin vanilla plain dibakar sehingga garing.

Muffin vanilla ni, selain boleh ditambah coklat rice boleh juga gantikan dengan coklat chips atau chocolate coins. Sedap juga dibakar plain. Lagi sedap jika dibakar sehingga garing atau golden brown. Rangup diluar lembut didalam :)

Selamat Mencuba!
muffin vanilla coklat simple sedap
Entri Berkaitan;
muffin vanilla coklat simple sedap
1. Resepi Asas Muffin / Cupcakes
2. Resepi Asas Kek Sukatan Cawan
3. Resepi Adunan Asas Cheese Cake
4. Resepi Asas Doh Roti, Donut & Pau
5. Resepi Asas Puding Kastard
muffin vanilla coklat simple sedap
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita) 
muffin vanilla coklat simple sedap

10 comments:

  1. kejam nya akak weih...

    kita nak juga ... nak juga... nak juga ...

    sambil kawad hentak2 kaki... buat muka seposen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ... tak sempat nak bagi. ibunya pun tak sempat makan. anak-anak kat rumah ni makan sorang dua biji, terus habis ;)

      Delete
  2. rajin nya...leh buat jual ni..nampak gebus

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jual ... tak laku kot, tak cantik. haha :p

      Delete
  3. Rajin sis....nak buat pun nampak senang dan guna bahan yang simple jer....suka cuba buat resepi yang simple dan senang nak buat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kat rumah ni kalau boleh nak buat yang senang-senang dengan bahan-bahan simple yang ada didapur ajer ... nanti diana cuba yer :)

      Delete
  4. Mudah dan simple..senang cari bahan d dapur,nak try jg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mudah dan simple, bahan pun ringkas ... try lah kay :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...