Friday, October 23

Dari Boomerang Ke DreamWorks. Kartun Lagi

Salam ...

Dulu BW pernah cerita yang Unify HyppTV ada channel baru, Channel Boomerang 555, Klik Sini. Now, ada channel baru lagi, Channel Dreamworks 550.
dreamworks channel 550 malaysia
Dreamworks channel 550 unify hyppTV
DreamWorks Channel 550 @ HyppTV
dreamworks channel 550 malaysia
Dan seperti biasa, bila ada channel baru dia akan bagi free selama dua bulan. So, sebelum ni dah dapat channel boomerang free dua bulan, bila boomerang dah habis, ada pula channel dreamworks free lagi dua bulan.
dreamworks channel 550 malaysia
Sebulan asyik mengadap kartun, rasa macam setahun. Bayangkan lah, dah beberapa bulan dah ni mengadap kartun 24 jam sehari, rasa macam bertahun-tahun dah ni ;)
dreamworks channel 550 malaysia
Channel dreamworks 550 ni, kartun yang disiarkan tak lah famous macam kartun di boomerang. Antara kartun yang disiarkan, Raaraa the noisy little lion, Guess with jess, Dragons race to the edge, Puss in boots dan lain-lain lagi.
dreamworks channel 550 malaysia
"Speak Your Own Language" Setiap kali iklan dia akan cakap macam ni lah. Setiap kartun akan ada alih suara. Tapi sekarang ni kan masa promo, masa free, so still speak in english la semua kartun-kartun tu.
dreamworks channel 550 malaysia
HyppTV Dreamworks HD Channel 550 is Now Live! Layan ...
dreamworks channel 550 malaysia
dreamworks channel 550 malaysia
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
dreamworks channel 550 malaysia

36 comments:

  1. haha.. sabar je laa klu anak suka karton.. confirm payah nak tukar channel kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang payah nak tukar ... merengek semua nak kartun suruh buka semula :p

      Delete
  2. Replies
    1. mula-mula best, lama-lama bosan jadinya :)

      Delete
  3. Hihihi... kartun lah best... santai rilex je.
    Tak yah stress

    ReplyDelete
    Replies
    1. seminggu pertama rasa best rasa rilex ... pas sebulan bosan naik stress jadinya :p

      Delete
    2. Sekali-sekala ok la juga.. Kalau tiap- tiap hari memang bosan..

      Delete
    3. kannn ... kalau sekali sekala ok la :)

      Delete
    4. Haha... sungguh lh kita ni manusia...

      Yg hari2 dpt tgk tv bosan pulak....
      Yg 2 bulan sekali dpt tgk tv ni....

      Sampai guling2 gelak dpn tv tgk kartun...

      Hahaha... macam2 lah kita ni kan

      Delete
    5. biar betul? ... 2 bulan sekali baru dapat tengok tv? busy woman sungguh la huda ni :)

      Delete
    6. Kadang balik dah letih... malas nk tgk tv...
      Baik solat ngaji. Kalo rajin mkn... kalo x terus tidur...

      What a boring life kan... ;-)

      Xpe lah syukur... masih ada nyawa utk buat yg terbaik sblm d panggil pulang... Allahuakbar

      Delete
    7. Sy tgk tv time abc je... hihi... baru dpt discover "oooo skrg dh main citer ni"...
      "Ooo lah dh sampai sini dh episodnya"...

      Haha... ntah apa2 kan...

      Delete
    8. betul lah ... bila kerja memang tak ada masa tengok TV ... balik kerja dah leih, malam pun tidur awal kan.

      kipidap huda ... jangan rasa boring kay :)

      Delete
  4. huwaa..mmg lgsg xde can nk tgk channel lainla kalau tgk kartun ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn geram jadinya ... bila kita alih yang besar alih semula, bila alih lagi yang kecil merengek pula :)

      Delete
  5. kah kah kah,...dah rasa bertahun2 ye...apa boleh buat bila ada anak kecik kan....x hairan lah adik JM yg bongsu umur 13 tahun dan 20 tahun pun..kekadang layan gak kartun...so time tu JM layan blog lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabor aje lah kan ... eh adik Jm dah 20 tahun pun layan kartun? yang 13 tahun tu ok lagi la ;)

      Delete
    2. Saya pun layan kartun kot...

      Sin chan... ogy n lipas jahat... oscar... hahaha... best lah kartun...

      Lg best dari ngadap data berjuta2 kt pjbt tu... nk juling mata tau...

      Tp bak kata wak3lalat... "demi sepinggan nasik dan sebongkah belian" ... kugagahi jua

      Delete
    3. hahaha ... lagi juling kalau ngadap coding ... nasib baik semua tu dah berakhir :)

      "demi sepinggan nasik dan sebongkah belian" ... demi sepinggan nasi ok. tapi demi sebongkah belian ... ermmm ... work to live, not live to work ;)

      Delete
    4. Dulu study UTP kan? Ambik engineering ke?
      Ke IT? Buat programing? Waaahhh tere ni...
      Sy hard code ni semua tiru je... hahaha...
      Tak tere langsung.... ms study dulu mmg x faham lah mendanya...

      Delete
    5. ambil IT huda ... tu pasal la tahu bab-bab code ni walaupun banyak dah lupa :)

      student sains ambil IT, dulu rasa macam rugi ajer. sekarang, bila pikir semula, nasib baik tak ambil engineering. sebab bila dah jadi engineer gaji 5 angka sure pikir 5 juta kali nak berhenti kerja hehe :p

      Delete
  6. ni bkn astro kan ... memang memanjang je kat umah ni layan kartun ... maka terpaksalah saya layan lappy ... huhuhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan astro, ni hyytv @ unify ... tu la kan, kalau boleh tak nak tidur nak tengok kartun 24j :)

      Delete
  7. Kartun pun best juga BW, Zumal peminat kartun ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kalau sekali sekala ... tapi kalau sepanjang masa naik bosan naik stress dibuatnya :)

      Delete
  8. Sebenarnya aiza pun suka kartun juga.. Tapi takde la sampai tengok hari-hari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah ... kalau jarang-jarang sekali layan juga :)

      Delete
  9. Replies
    1. dah besar kan nina, dah tak berapa layan kartun :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...