Thursday, November 5

Resepi Ais Krim Horlick Nestum Simple Senang

Salam ...

Baru jer share resepi muffin nestum horlick, Klik Sini. Kali ni nak share resepi ais krim horlick nestum pula. Anak-anak suka sangat minum horlick dan makan nestum ni :)
resepi ais krim simple sedap
Resepi Mudah Ais Krim Horlick Nestum Simple Senang Sedap. Cara Buat Ice Cream Horlick Nestum Simple Senang Sedap.
Ais krim horlick nestum, disukai anak-anak :)
resepi ais krim simple sedap
Resepi ni untuk adik-adik yang rajin mengoogle resepi. Boleh buat ais krim sendiri je kay, tak payah nak tunggu mak yang buatkan. Bahan-bahan dibawah ni sukatan boleh letak ikut suka kay ;)
resepi ais krim simple sedap
Bahan-Bahan;
resepi ais krim simple sedap
- Susu Cair
- Horlick
- Nestum
- Gula
resepi ais krim simple sedap
Cara-Cara;
resepi ais krim simple sedap
1. Blend semua bahan hingga sebati menggunakan blender.
2. Masukkan dalam bekas dan simpan freezer semalaman.
resepi ais krim simple sedap
Resepi Mudah Ais Krim Horlick Nestum Simple Senang Sedap. Cara Buat Ice Cream Horlick Nestum Simple Senang Sedap.
Bahan-bahan yang simple, cara buat pun simple.
resepi ais krim simple sedap
Walaupun guna bekas ais krim yang berkrim, tapi rasa ais krim ni tak la lemak berkrim macam ais krim beli tu yer. Sebab BW just guna susu dutch lady ajer. Kalau nak dapatkan ais krim yang lemak berkrim kenalah guna whipping cream dan pukul hingga kembang. Tapi kalau nak compare dengan ais krim Malaysia tu, ais krim ni lebih sedap dan lembut sedikit sebab ditambah horlick dan nestum kot :)
resepi ais krim simple sedap
Resepi Mudah Ais Krim Horlick Nestum Simple Senang Sedap. Cara Buat Ice Cream Horlick Nestum Simple Senang Sedap.
Simpan freezer semalaman
resepi ais krim simple sedap
Syoknya la kan kalau ada ice cream maker, boleh buat ice cream pelbagai perisa ala-ala baskin robin gitew. Tapi harga ice cream maker mahal la pulak. Dan bahan utama untuk buat ice cream, whipping cream, pun mahal juga. Beli ais krim nestle ke magnolia ke lagi murah kan ;p
resepi ais krim simple sedap
Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)
resepi ais krim simple sedap

26 comments:

  1. Oit cik kak. Mlm2 buat ais krim ke...

    Nak sikit...

    Nyum nyum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ais krim buat malam la huda ... esoknya dah boleh makan ;)

      Delete
  2. Letak atas roti picit coklat hersye....

    Heaven weih... sedapppppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh kalau ada coklat syrup hershey's tu memang heaven la kan :)

      Delete
  3. Replies
    1. kalau penuh bekas ais krim tu susu hampir 1 liter :)

      Delete
  4. Salam singgah sini sis....sedapnya aiskrim tu...Diana teringin juga nak buat aiskrim sendiri....hihi

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. kannn ... anak-anak suka sangat ais krim :)

      Delete
  6. bt eskem malaysia sudah.. hehehe
    janji sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. ais krim malaysia pun sedap kan ... tapi teringin juga nak buat aiskrim yang lemak berkrim perisa buah pelbagai tu :)

      Delete
  7. nah!! ais krim buatan sendiri...mudahnya...adik JM tu suka mkn ais krim...kalau beli satu tupperware tu sehari je boleh habis...so nampak nya asni leh try buat sendiri lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat sendiri JM ... confirm dia tak habiskan sebab yang ni keras sikit compare ais krim beli tu hahaha :)

      Delete
    2. agak2 keras tu leh patah x gigi ;p

      Delete
    3. hehe ... sure tak patah la kan :p

      Delete
  8. letak horlick n nestum...sukatan tu mcm mana..ikut suka ke..ada kemungkinan cair or x beku nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut suka hati je JM ... confirm beku, kalau cair jadi ais krim keras betul :)

      Delete
    2. kah kah ikut sesedap rasa lah eh

      Delete
    3. yezze ikut suka hati tekak masing-masing ;)

      Delete
  9. boleh x kalau JM gantikan horlick n nestum tu dgn biscuit...contohnya biscuit Oreo ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi sedap tu JM ... tapi kena buat ais krim guna whipping cream tu kot, baru berkrim :)

      Delete
  10. memang sedap tu zie has.. bahan-bahan pun tak banyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahan-bahan simple ... untuk anak-anak jer kan :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...