Friday, December 11

Amal Ibadah Hangus Gara-Gara Status

Salam ...

Salam Jumaat buat semua. Sekadar renungan bersama. Jom kita tonton video dibawah ni ...

Amal Ibadah Hangus Gara-Gara Status. Jangan Suka Share Amal Ibadat Di Laman Sosial. Jangan Suka Menunjuk
Sekadar Hiasan

Sebahagian orang, menulis status amalannya untuk meningkatkan status dirinya agar mendapat pujian atau kemahsyuran di kalangan umum.

Hal ini adalah riak dan termasuk dosa !

Sepatunya ibadah harus dijaga keikhlasan niatnya. Tidakkah kita sayang jika amal ibadah kita sia-sia malah boleh mendatangkan dosa?

Mari berhati-hati ...

Jangan Sampai ...

Amal hangus gara-gara status !!!



Peringatan buat semua termasuk diri sendiri. Sama-samalah kita beringat yer. Kalau niat nak dapat pahala, tak perlu share di laman sosial ataupun bercerita dengan orang lain. Tapi kalau niat memang nak dapat nama, ikut suka lah kan :)

Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

26 comments:

  1. Rasa annoying pulak tengok youtube tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada tau orang yang jenis macam tu, jangan tak tahu :)

      Delete
    2. Sape sape???? Meh nak belasah... ha ha ha...

      Delete
    3. tak sempat nak belasah, kena ceramah sat lagi hehe :p

      Delete
  2. terima kasih peringatan..pujian iyu kepada yang kuasa. Blog hebat sempurna segala segi ..tak salah ejaan..memnag terbaik Apa ja kenyataan tentang status itu Allah anugerahkan ..sebab itu bersyukur kalau statut terangkat..kan Ze

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kita beringat yer ... wah cikgu etuza, sempat lagi cek ejaan yer :)

      Delete
  3. pahala yang dicari untuk kelangsungan hidup di masa depan.

    ReplyDelete
  4. dalam sini pun saya salah ejaan,sungguh saya manusia biasa. Minta maaf ya..itu bukan iyu..lain benarlah sudah bunyi kan..mujur Zie ni amat memahami

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu jadi iyu, biasalah tu sebab t sebelah y ajer ... rasanya semua orang pun banyak kali typo :)

      Delete
  5. harap tak keji saya lah hal ejaan ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha jangan tersalah type rerupis sudah, sure jadi bahan punya :)

      *tersedak JM kalau baca :p

      Delete
  6. mudah-mudahan kita lbh muhasabah diri ...

    ReplyDelete
  7. penyakit zaman skrg time x de hp dulu ok je. 'riak tersembunyi' tp laa ni terang2an

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan ... semoga kita semua tak kena penyakit macam tu :)

      Delete
  8. betul tu BW.. masuk masjid pon sibuk main fon. buat sedekah tunjuk dlm media sosial. manusia skrg mcm2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ... hairan juga bila tengok asyik nak menunjuk amal ibadat ajer. semoga kita tak jadi macam tu lah kan :)

      Delete
  9. buat ibadah dengan niat nak menunjuk-nunjuk.. tak betul begitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak betul kalau nak menunjuk-nunjuk kan

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...