Friday, December 30

Jom Kita Ke Pesta Lampu Putrajaya 2016

Salam ...

Jom semua kita ke Pesta Lampu Putrajaya 2016 malam ni, malam esok dan malam lusa. Kami plan nak pergi malam ni, malam esok dan lusa mesti lagi sesak kan :)

Pesta Lampu Putrajaya 2016. Light Festival 2016. Putrajaya, Malaysia. Pesta Lampu Precint 3 Putrajaya Meriah Happening Best Menarik


Padahal baby kecil lagi, ada hati nak tengok pesta lampu kan. Actually kami nak tengok dari dalam kereta jer, nak tengok dari kejauhan. Jadilah kan. Nak keluar risaukan baby kecil dan anak pun ramai, takut la pula kalau ada yang hilang nanti.

Kami pernah pergi Pesta Lampu Putrajaya yang sebelum ni.Tapi bila sampai jer Putrajaya, hujan la pulak. Kami tunggu dekat 4 jam, still hujan. So, lampu memang tak boleh on lah. Walaupun hujan, jalan sesak tak ingat. Ramai juga yang turun pusing-pusing bila dah gerimis. Kempunanlah anak-anak nak tengok lampu cantik, sekali dengan ibu dia kempunan :p

Pesta Lampu Putrajaya 2016. Light Festival 2016. Putrajaya, Malaysia. Pesta Lampu Precint 3 Putrajaya Meriah Happening Best Menarik

Jom layan video ni dulu, ambil mood nak datang. Dah tunjuk kat anak-anak, tak sabar diorang nak pergi malam ni. Diorang tak tahu padahal nak tengok dari jauh ajer ;)


Zumba glow in the dark paling tak boleh blah. Maksiat betul kan. Acara tu sesuai untuk non muslim sahaja tau. Kita semua yang muslim ni jangan join yang zumba tu kay.

Oklah, ini sahaja untuk hari ni, byeee :)


Thanks For Viewing! By: BW (Buat Wanita)

16 comments:

  1. Akhirnya dapat tak tengok lampu tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak dapat ... hahaha ... dari kejauhan tak nampak rupanya :p

      Delete
  2. Cantik nyerr... huhuhu... terlepas la.. tak tau pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami pun tak dapat tengok ... tengok dari jauh tapi tak nampak ... pastu hujan lah pulak, so balik jer lah :)

      Delete
  3. Replies
    1. jarang update blog dah sekarang :)

      Delete
  4. nica share. tapi dah tamat dah.. hehehe..
    lama x singgah sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn ... blog ni dah terabai ... nanti akan lawat blog pha is kay :)

      Delete
  5. Dah lama tak gi purtajaya...wa ni ada anak autismm..memang tak boleh la nak gi tempat2 mcm tu hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa... apa salahnya gi tempat macam ni ... ikat jer dengan safety harness tu, peduli apa orang kata, yang penting bagi anak kita merasa macam anak orang lain juga, jangan disekat walaupun terlampau aktif :)

      Delete
  6. Mawar Melati dapat jugak layan pesta lampu ni... tapi sesorang je.. tak de yang nak temankan.. semua kawan outing layan bunga api kat tempat lain. huhuhuhu.. walau sorang, enjoy jgk laa layan pesta lampu ni.. pada malam tahun baru 2017.

    ReplyDelete
    Replies
    1. beraninya pergi sorang-sorang ... kalau saya alamatnya tengok bunga api kat tv jer lah :)

      Delete
  7. wahhh macam2 ingatkan belon panas saja ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang macam-macam festival kat Putrajaya ni ... untung lah sapa yang dok sana kan :)

      Delete
  8. Wahhhhh cantikkk....teringin nak p jugak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik kannn ... kami pun belum berpeluang tengok lampu-lampu tu lagi :)

      Delete

TERIMA KASIH KERANA BERKUNJUNG DI 'BUAT WANITA', BLOG PERKONGSIAN CERITA, RESEPI & REVIEW. SUDI-SUDIKANLAH TINGGALKAN KOMEN DISINI KAY. THANKS :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...